arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Äldre person försvann – Hittades nedkyld

En äldre person försvann från ett boende i kommunen vid 20-tiden på söndagskvällen: - Personen hittades i en bod efter en och halv timme, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentra.

banner_juni_artikel

En äldre dement person försvann från ett boende i kommunen strax före klockan 20.00 meddelar polisen. Personen var borta i en och halv timme innan denne återfanns i en bod intill hemmet. Polisen var med i samband med sökinsatsen men det finns inga uppgifter om hur personen klarat sig med tanke på kylan. En polisanmälan har inte upprättats enligt Polisen.

Enligt en uppgiftslämnare till märsta.nu ska personen dock ha försvunnit redan 18.30 och hittades sedan kraftigt nedkyld i boden. Ambulans tillkallades till platsen:
– Det är en väldigt tragisk händelse säger uppgiftslämnaren till märsta.nu

Sigtuna kommun meddelar att händelsen ska utredas. Personen mår efter omständigheterna bra. Det kommer att göras en LexSarah-utredning för att ta reda på om boendet brustit i det aktuella fallet med att den boende lyckades försvinna.

Uppdaterad kl. 15.13

sigtunavatten_standard

Så många nya lärare behövs om fem år

Nyheter 12 procent av alla behöriga lärare i kommunen försvinner inom fem år rapporterar Mitt i Stockholm: - Alla kommuner står inför stora rekryteringsbehov och bristen på lärare slår hårt mot en likvärdig skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

sbrf_helsida
happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
oppning_helsida
midsommar_valsta_helsida
colorama_april2
defacto_helsida
fme_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

connys
sh_bovard_out
defacto_outsider
oppning_outsider
nrh
ridskola2019_outsider
colorama_april
sbrf_outsider
fme_outsider
sh_oppet
midsommar_valsta_outsider