arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Äldre person försvann – Hittades nedkyld

En äldre person försvann från ett boende i kommunen vid 20-tiden på söndagskvällen: - Personen hittades i en bod efter en och halv timme, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentra.

centrum_pask

En äldre dement person försvann från ett boende i kommunen strax före klockan 20.00 meddelar polisen. Personen var borta i en och halv timme innan denne återfanns i en bod intill hemmet. Polisen var med i samband med sökinsatsen men det finns inga uppgifter om hur personen klarat sig med tanke på kylan. En polisanmälan har inte upprättats enligt Polisen.

Enligt en uppgiftslämnare till märsta.nu ska personen dock ha försvunnit redan 18.30 och hittades sedan kraftigt nedkyld i boden. Ambulans tillkallades till platsen:
– Det är en väldigt tragisk händelse säger uppgiftslämnaren till märsta.nu

Sigtuna kommun meddelar att händelsen ska utredas. Personen mår efter omständigheterna bra. Det kommer att göras en LexSarah-utredning för att ta reda på om boendet brustit i det aktuella fallet med att den boende lyckades försvinna.

Uppdaterad kl. 15.13

happyhomes_2019

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

sigtunavatten_standard
defacto_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

ica_pask

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

centrum_pask_helsida
bonava_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

fme_helsida

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

logistik_utbildning
valsta_utveckling
sh_oppet
bonava_outsider
valsta_utveckling_2
fme_outsider
defacto_outsider
sigtunavatten_outsider
ridskola2019_outsider
colorama_april