sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Äldre mer nöjda men känner även oro och ångest

De äldre har tyckt till om äldreomsorgen i kommunen och en klar majoritet känner sig bra bemötta och trygga.

Ca 330 äldre inom kommunens särskilda boenden och de som har hemtjänst har svarat på Socialstyrelsens undersökning för 2018. Drygt 9 av 10 anser sig bli bra bemöta av personal och 87 procent känner sig trygga.

Ett förbättringsarbete som inleddes 2016 börjar ge resultat enligt Kristina Holmberg, chef för äldre- och omsorgsförvaltningen. Arbetet inleddes inom hemtjänsten och redan efter första året så syntes en förbättring i resultatet.
– Enligt årets undersökning tycker även våra brukare på de särskilda boendena att många saker blivit bättre. Glädjande är också att se att en högre andel av de anhöriga till de på särskilt boende har svarat att de tycker att samarbetet med oss är mycket bra eller bra. 88 procent är en betydligt högre siffra än tidigare och faktiskt också bättre än snittet i såväl länet som riket, berättar Kristina Holmberg.

Undersökningen visar inte bara på positiva aspekter enligt Sigtuna kommun. De äldre klagar på ensamhet, problem med ängslan, ångest och oro.
– Sammantaget är det jätteroligt att se de förbättrade resultaten, men det är såklart inte bra att allt fler av kommunens äldre upplever att känner sig ensamma, att de känner mer ångest och oro och att de även mår lite sämre fysiskt, säger Kristina Holmberg

sommar_centrum
arlanda_golf_juli
ica_valsta_choklad
sigtunavatten_standard

Märsta Port byter namn

Notiser Märsta Port i Tingvalladalen/Valstabacken blir ett minne blott då Kultur- och fritidsnämnden fattat beslut om nytt namn.

defacto_helsida
happyhomes_2019
colorama_april2
bonava_juli_hel
sommar

uppdaterad Kraftig röklukt över Märsta

Blåljus Kraftig röklukt spred sig över centrala Märsta under förmiddagen: - Det var lite panik för oss boende då det ruktade rök från ventilation i både bostäder och butiker, säger en läsare till märsta.nu

defacto_outsider
connys
sportfiske_sommar
bonava_juli_outsider
nrh
colorama_april
arlanda_golf_juli2_outsider