defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Äldre mer nöjda men känner även oro och ångest

De äldre har tyckt till om äldreomsorgen i kommunen och en klar majoritet känner sig bra bemötta och trygga.

Ca 330 äldre inom kommunens särskilda boenden och de som har hemtjänst har svarat på Socialstyrelsens undersökning för 2018. Drygt 9 av 10 anser sig bli bra bemöta av personal och 87 procent känner sig trygga.

Ett förbättringsarbete som inleddes 2016 börjar ge resultat enligt Kristina Holmberg, chef för äldre- och omsorgsförvaltningen. Arbetet inleddes inom hemtjänsten och redan efter första året så syntes en förbättring i resultatet.
– Enligt årets undersökning tycker även våra brukare på de särskilda boendena att många saker blivit bättre. Glädjande är också att se att en högre andel av de anhöriga till de på särskilt boende har svarat att de tycker att samarbetet med oss är mycket bra eller bra. 88 procent är en betydligt högre siffra än tidigare och faktiskt också bättre än snittet i såväl länet som riket, berättar Kristina Holmberg.

Undersökningen visar inte bara på positiva aspekter enligt Sigtuna kommun. De äldre klagar på ensamhet, problem med ängslan, ångest och oro.
– Sammantaget är det jätteroligt att se de förbättrade resultaten, men det är såklart inte bra att allt fler av kommunens äldre upplever att känner sig ensamma, att de känner mer ångest och oro och att de även mår lite sämre fysiskt, säger Kristina Holmberg

happy_homes_juli
lager_bilnet
sigtuna_funkis
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

icavalsta_julbanner
defacto_host2018
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

sportfiskebanner2
fme_jul
julbanner2
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

objekt3
vanster_jul
colorama_vinter
funkis_2
connys
komvuxq3_4
sigtunavatten_standard
objekt2
nrh_lania
outsider
objekt4