arlandagk_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Äldre mer nöjda men känner även oro och ångest

De äldre har tyckt till om äldreomsorgen i kommunen och en klar majoritet känner sig bra bemötta och trygga.

centrum_pask

Ca 330 äldre inom kommunens särskilda boenden och de som har hemtjänst har svarat på Socialstyrelsens undersökning för 2018. Drygt 9 av 10 anser sig bli bra bemöta av personal och 87 procent känner sig trygga.

Ett förbättringsarbete som inleddes 2016 börjar ge resultat enligt Kristina Holmberg, chef för äldre- och omsorgsförvaltningen. Arbetet inleddes inom hemtjänsten och redan efter första året så syntes en förbättring i resultatet.
– Enligt årets undersökning tycker även våra brukare på de särskilda boendena att många saker blivit bättre. Glädjande är också att se att en högre andel av de anhöriga till de på särskilt boende har svarat att de tycker att samarbetet med oss är mycket bra eller bra. 88 procent är en betydligt högre siffra än tidigare och faktiskt också bättre än snittet i såväl länet som riket, berättar Kristina Holmberg.

Undersökningen visar inte bara på positiva aspekter enligt Sigtuna kommun. De äldre klagar på ensamhet, problem med ängslan, ångest och oro.
– Sammantaget är det jätteroligt att se de förbättrade resultaten, men det är såklart inte bra att allt fler av kommunens äldre upplever att känner sig ensamma, att de känner mer ångest och oro och att de även mår lite sämre fysiskt, säger Kristina Holmberg

valsta_utveckling

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

centrum_pask_helsida
sigtunavatten_standard

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

defacto_helsida
happyhomes_2019

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

fme_helsida
bonava_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

colorama_april2
logistik_utbildning

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

colorama_april
sh_oppet
defacto_outsider
valsta_utveckling_2
ridskola2019_outsider
bonava_outsider
fme_outsider
sigtunavatten_outsider