defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Äldre mer nöjda men känner även oro och ångest

De äldre har tyckt till om äldreomsorgen i kommunen och en klar majoritet känner sig bra bemötta och trygga.

Ca 330 äldre inom kommunens särskilda boenden och de som har hemtjänst har svarat på Socialstyrelsens undersökning för 2018. Drygt 9 av 10 anser sig bli bra bemöta av personal och 87 procent känner sig trygga.

Ett förbättringsarbete som inleddes 2016 börjar ge resultat enligt Kristina Holmberg, chef för äldre- och omsorgsförvaltningen. Arbetet inleddes inom hemtjänsten och redan efter första året så syntes en förbättring i resultatet.
– Enligt årets undersökning tycker även våra brukare på de särskilda boendena att många saker blivit bättre. Glädjande är också att se att en högre andel av de anhöriga till de på särskilt boende har svarat att de tycker att samarbetet med oss är mycket bra eller bra. 88 procent är en betydligt högre siffra än tidigare och faktiskt också bättre än snittet i såväl länet som riket, berättar Kristina Holmberg.

Undersökningen visar inte bara på positiva aspekter enligt Sigtuna kommun. De äldre klagar på ensamhet, problem med ängslan, ångest och oro.
– Sammantaget är det jätteroligt att se de förbättrade resultaten, men det är såklart inte bra att allt fler av kommunens äldre upplever att känner sig ensamma, att de känner mer ångest och oro och att de även mår lite sämre fysiskt, säger Kristina Holmberg

hostfest_centrum
defacto_host2018

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

valet2018

Klart med första avhoppet

Politik Mandatperioden startar på torsdag då gamla och nya fullmäktige sammanträder. Men redan nu är det klart att Per-Olov Eurell (KD) hoppar av.

Klart med vårdcentral till Sigtuna

Nyheter Sigtuna får en vårdcentral i nya stadsdelen Sigtuna stadsängar: - Det är otroligt kul att vi får en vårdcentral i Silverskatten, säger Johan Niltén, lokalförvaltare på SigtunaHem.

sportfiske_banner
objekt4
komvuxq3_4
connys
sbrf_sep
nrh
objekt3
objekt2
sigtunavatten_standard
outsider