defacto_pan2020
Susanne Nordling (MP)Foto: Fredrik Hjerling/Miljöpartiet Region Stockholm

Äldre kan söka vård för psykisk ohälsa

Äldre har drabbats hårt av pandemin och den psykiska ohälsan uppges öka: - Det är viktigt att de söker hjälp i tid. Därför är jag glad att vård för psykisk hälsa nu flyttat in på vårdcentralerna. Där kan de få hjälp, säger Susanne Nordling (MP) politiskt ansvarig för psykisk hälsa i Region Stockholm.

centrum_artikel

Susanne Nordling (MP), politiskt ansvarig för psykisk hälsa i Region Stockholm, uppmanar äldre som mår psykiskt dåligt att söka vård på en vårdcentral. En ny reform är på plats enligt ett pressmeddelande från Miljöpartiet i Region Stockholm. Beslutet togs redan i november men trädde i kraft i februari. Det innebär att alla vårdcentraler ska ha team på plats bestående av läkare, sjuksköterska, samtalsbeandlare, legitimerad psykolog, arbetsterapeut och fysioterapeut. De ska kunna färdigbehandlade de flesta diagnoser som rör lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Enligt en undersökning som gjorts i Stockholm uppger lite mer än hälften av alla tillfrågade att de besväras mer av ensamhet nu än före pandemin.

defacto_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

happyhomes_sommar2020
dackskiftarna_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

2020_helsida
centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
sigtunastad_helsida
vardcentral_helsida
speedy_vinter_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider