bostadsformedling
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Äldre fick fel medicin på boende

Sigtuna kommun har gjort en anmälan enligt Lex Sarah sedan två brukare blandats ihop på ett äldreboende.

centrum_artikel

Två äldre på ett särskilt boende i kommunen blandades ihop och sattes i fel rum, de mottog också fel modifiering till följd av det. Men ingen av de äldre fick några men av den felaktiga medicineringen. Bakgrunden ska ha varit att det var två vikarier som arbetade den aktuella kvällen och natten, enligt kommunens anmälan ska det normalt vara minst en ordinarie anställd på avdelningen varje natt.

Kommunen har själva upprättat en anmälan och handlingsplan för att undvika liknande situationer. Den har bifogats till Inspektionen för vård och omsorg. Bland annat ska det skrivas in i rutinen att det ska vara 50 procent personal i ordinarie tjänst i samband med ledigheter över jul och nyår.

Man ska även införa teammöte i samband med att kvällspersonal går på sitt skift. Är det så att det saknas ordinarie personal på en avdelning så kommer man att omfördela personal så att det finns minst en ordinarie på varje avdelning. Brukarens anhöriga i det aktuella fallet har informerats.

defacto_helsida
studeravidare_helsida
connys_helsida

Studentfirandet i Märsta

Nyheter Studentfirandet som begränsats på Arlandagymnasiet pågår under dagen: - Studenterna sköter sig bra, säger en polis på plats till märsta.nu

speedy_helsida
sommarlov_helsida
kcbygg_helsida
studenten2020_helsida
studeravidare_outsider
studenten2020_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider
sommarlov_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh