centrum_host
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Äldre fick fel medicin på boende

Sigtuna kommun har gjort en anmälan enligt Lex Sarah sedan två brukare blandats ihop på ett äldreboende.

Två äldre på ett särskilt boende i kommunen blandades ihop och sattes i fel rum, de mottog också fel modifiering till följd av det. Men ingen av de äldre fick några men av den felaktiga medicineringen. Bakgrunden ska ha varit att det var två vikarier som arbetade den aktuella kvällen och natten, enligt kommunens anmälan ska det normalt vara minst en ordinarie anställd på avdelningen varje natt.

Kommunen har själva upprättat en anmälan och handlingsplan för att undvika liknande situationer. Den har bifogats till Inspektionen för vård och omsorg. Bland annat ska det skrivas in i rutinen att det ska vara 50 procent personal i ordinarie tjänst i samband med ledigheter över jul och nyår.

Man ska även införa teammöte i samband med att kvällspersonal går på sitt skift. Är det så att det saknas ordinarie personal på en avdelning så kommer man att omfördela personal så att det finns minst en ordinarie på varje avdelning. Brukarens anhöriga i det aktuella fallet har informerats.

happyhomes_2019
Extra

uppdaterad Skjutning mot restaurang

Nyheter Ett område på Sätuna spärrades av för teknisk undersökning under dagen: - Det har hittats skotthål på en fasad, säger Anna Westberg vid Polisen ledningscentral.

defacto_mustach_helsida
ica_oktober

Fler skrivs in på Storboda

Nyheter Det är fullt på Kriminalvårdens anstalter i länet vilket gör att Storboda i Rosersberg utökat kapaciteten i enkelrum till dubbelrum.

greeknighthelsida
agy_oppethus

Så hittar du rätt vinterdäck

Nyheter Det är snart 1:a december och då blir det lag på vinterdäck om vinterväglag råder: - Kör du utan vinterdäck och åker fast är böteslappen dryga 1200 kronor, berättar Jorge Castro, marknadschef på lokala ABS Wheels.

centrum_host_helsida

Bilbrand i Norrbacka

Blåljus En bil brann i Norrbacka under natten:- Det är någon form av tillgreppsförsök som ligger bakom, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

fme_oktober
sigtunavatten_standard
greeknight_outsider
colorama_april2
connys
agy_oppethus_outsider
nrh