center_pan21
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Äldre fick en virtuell cykeltur

Det arrangerades en virtuell cykeltur på Äldre- och omsorgsboendet Ymer under måndagen.

centrum_artikel

De boende på äldre- och omsorgsboendet Ymer i Valsta fick i måndags vara med på en virtuell cykeltur. Cykeln var kopplad till en skärm med gattuvy och för att väcka minnen och få brukarna att motionera så fick de bestämma en adress som de skulle cykla till. Det var mycket uppskattat av brukarna enligt Iris Fichter von Eichwald, enhetschef.
– Det var populärt att besöka Sigtuna och kunna cykla runt på Stora Gatan. Att kunna berätta om upplevelse man har haft det tidigare i livet. Medan man cyklar i bekanta omgivningar, så börjar man berätta vad man har upplevt där. De brukare som satt och lyssnade medens dem väntade på sin tur, fick också en berättelse utifrån vad den som cyklade berättade, säger Iris Fichter von Eichwald.

dack-helsida
mp_host_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

helsida_var2021
flygskola_helsida
oppethus_helsida
happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida
centrum_helsida2020

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
jul2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider
mp-outsider
swedol_outsider
oppethus_outsider
jul_outsider
connys
centrum_sommar_out
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
koppar_outsider
julmarknad_outsider