sommar
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Äldre fick en virtuell cykeltur

Det arrangerades en virtuell cykeltur på Äldre- och omsorgsboendet Ymer under måndagen.

marstakalaset_artikel

De boende på äldre- och omsorgsboendet Ymer i Valsta fick i måndags vara med på en virtuell cykeltur. Cykeln var kopplad till en skärm med gattuvy och för att väcka minnen och få brukarna att motionera så fick de bestämma en adress som de skulle cykla till. Det var mycket uppskattat av brukarna enligt Iris Fichter von Eichwald, enhetschef.
– Det var populärt att besöka Sigtuna och kunna cykla runt på Stora Gatan. Att kunna berätta om upplevelse man har haft det tidigare i livet. Medan man cyklar i bekanta omgivningar, så börjar man berätta vad man har upplevt där. De brukare som satt och lyssnade medens dem väntade på sin tur, fick också en berättelse utifrån vad den som cyklade berättade, säger Iris Fichter von Eichwald.

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

kontor_thaifong
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

defacto_helsida
colorama_april2
arlanda_golf_juli
marstakalas_helsida
ica_valsta_choklad

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

sommar
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
colorama_april
nrh
sportfiske_sommar