centrum_jul_panorama
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Äldre fick en virtuell cykeltur

Det arrangerades en virtuell cykeltur på Äldre- och omsorgsboendet Ymer under måndagen.

centrum_jul_artikel

De boende på äldre- och omsorgsboendet Ymer i Valsta fick i måndags vara med på en virtuell cykeltur. Cykeln var kopplad till en skärm med gattuvy och för att väcka minnen och få brukarna att motionera så fick de bestämma en adress som de skulle cykla till. Det var mycket uppskattat av brukarna enligt Iris Fichter von Eichwald, enhetschef.
– Det var populärt att besöka Sigtuna och kunna cykla runt på Stora Gatan. Att kunna berätta om upplevelse man har haft det tidigare i livet. Medan man cyklar i bekanta omgivningar, så börjar man berätta vad man har upplevt där. De brukare som satt och lyssnade medens dem väntade på sin tur, fick också en berättelse utifrån vad den som cyklade berättade, säger Iris Fichter von Eichwald.

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

colorama_jul
fme_oktober
centrum_jul_helsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

sigtunavatten_standard

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

tp_helsida
greeknighthelsida
ica_oktober
happyhomes_2019
julbord_helsida

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

trainingpartner_jobb_outsider
connys
julbord
tp_outsider
nrh
greeknight_outsider