moderat_sommar
Polis vid BristaFoto: Insändarbild

Aktivistgrupp stoppade bränsleleverans

Aktivistgruppen Flyglarm Arlanda genomförde under söndagen en protest mot utbyggnaden av Arlanda och gruppen själv uppger att man stoppade leverans av bränsle till Arlanda flygplats.

centrum_artikel

Många kommuninvånare hörde under söndagen av sig till märsta.nu med anledning av en folksamling vid tågspåren i höjd med Brista. Det visade sig vara Flyglarm Arlanda som genomförde sin protest mot utbyggnaden av Arlanda. Enligt gruppen ska man ha lyckats stoppa leverans av bränsle från tågleveransen till Arlanda.

Det går pipelines mellan Brista direkt till Arlandas bränsledepå. Tåget kommer dagligen från Gävle hamn till Brista för att leverera bränsle. Tidigare körde tankbilar från Värtahamnen upp till Arlanda med bränslet men efter att den nya lösningen blivit klar så går fartygen till Gävle och därefter med tåg.

Radio Stockholm skriver att hälften av gruppen tog sig in innanför staketet för att försöka stoppa leveransen. Det är ännu inte bekräftat om aktionen i själva verket fungerade då polis fanns på plats i anslutning till protesten. Flyglarm Arlanda skriver följande via Facebook; ”Men idag har vi stoppat verksamheten. Green cargo har stängt anläggningarna i 24 timmar av säkerhetsskäl för att vi befinner oss i området. Vi har meddelat driftledningen att vi fredligt kommer stoppa bränsletåget att köra in och att vi hoppas att de stoppar det, vilket alltså nu har skett.

connys_helsida
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
kaa_sigtuna_helsida
marina_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida
spedition_sigtuna
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
brobygget_helsida_valsta
defacto_helsida
swedol_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh
brobygget_midgard_outsider
kaa_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
speedy_outsider
marina_outsider