centrum_panorama2020
Akilov greps i Märsta klockan 19.55 fredag 7:e aprilFoto: Polisen

Akilov berättar om gripandet i Märsta

I inledande förhör med polisen berättar Rakhmat Akilov om hur han hamnade i Märsta och om gripandet: - Jag bara gick, sa han.

centrum_artikel

Det framgår mer och mer som att det var en slump att den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov hamnade i Märsta. I inledande polisförhör berättar han om hur han kom till Märsta:
– Från centralen så åkte jag till Arlanda och från Arlanda så tog jag mig till Märsta, det var det.

Det framgår att han tog Arlanda Express och blev sedan avslängd på Arlanda utan att bli rapporterad då han saknade giltig biljett. Från Arlanda berättar han att han tog buss och kom till Märsta, han betalade med sitt SL-kort. Efter en kort stund blev han gripen vid Steningebadets parkering:
– Jag gick efter den där saken jag gick jag visste inte var jag skulle ta vägen och så gick jag och sen såg jag polisen, och poliserna dom tittade mot mot och dom kände igen mig, jag lyfte händerna över huvudet och la mig ner på marken.

Polisen berättar om gripandet i Expressen:
– Han utstrålade något som gjorde att något kändes konstigt. När vi kom fram till honom så sade han ”Jag är från ISIS jag körde lastbilen”

Vägen från Arlanda till Märsta
Aftonbladet visar att han passerade utanför Circle K kl. 19.12 på fredagskvällen 7:e april. Innan dess har han klivit på en buss 583 från Arlanda mot märsta. Han står även mitt på bensinstationens parkering och tittar mot en parkerad bil. Ca 35 minuter senare, strax före klockan 20.00 greps han av Polisen.

studeravidare_helsida
defacto_helsida
kcbygg_helsida
studenten2020_helsida
connys_helsida
sommarlov_helsida
speedy_helsida
studeravidare_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
sommarlov_outsider
nrh
studenten2020_outsider