defacto_pan2020
Akilov greps i Märsta klockan 19.55 fredag 7:e aprilFoto: Polisen

Akilov berättar om gripandet i Märsta

I inledande förhör med polisen berättar Rakhmat Akilov om hur han hamnade i Märsta och om gripandet: - Jag bara gick, sa han.

centrum_artikel

Det framgår mer och mer som att det var en slump att den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov hamnade i Märsta. I inledande polisförhör berättar han om hur han kom till Märsta:
– Från centralen så åkte jag till Arlanda och från Arlanda så tog jag mig till Märsta, det var det.

Det framgår att han tog Arlanda Express och blev sedan avslängd på Arlanda utan att bli rapporterad då han saknade giltig biljett. Från Arlanda berättar han att han tog buss och kom till Märsta, han betalade med sitt SL-kort. Efter en kort stund blev han gripen vid Steningebadets parkering:
– Jag gick efter den där saken jag gick jag visste inte var jag skulle ta vägen och så gick jag och sen såg jag polisen, och poliserna dom tittade mot mot och dom kände igen mig, jag lyfte händerna över huvudet och la mig ner på marken.

Polisen berättar om gripandet i Expressen:
– Han utstrålade något som gjorde att något kändes konstigt. När vi kom fram till honom så sade han ”Jag är från ISIS jag körde lastbilen”

Vägen från Arlanda till Märsta
Aftonbladet visar att han passerade utanför Circle K kl. 19.12 på fredagskvällen 7:e april. Innan dess har han klivit på en buss 583 från Arlanda mot märsta. Han står även mitt på bensinstationens parkering och tittar mot en parkerad bil. Ca 35 minuter senare, strax före klockan 20.00 greps han av Polisen.

sigtunastad_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

ridskola2020_helsida
Moderaterna_helsida2021

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

vardcentral_helsida
defacto_helsida
rentawreck_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
dackskiftarna_helsida
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
rentawreck_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderaterna_sigtuna
dackskiftarna_outsider
nrh