centrum_panorama2020

Air Leap utreder motorexplosion

Det var ett plan från Air Leap som drabbades av motorexplosion under torsdagskvällen: - En utredning angående orsaken till startproblemen på motorn har inletts, skriver Air Leap i ett pressmeddelande.

centrum_artikel

Efter torsdagskvällens incident där en explosion i en flygplansmotor inträffade i ett av Air Leaps plan av modell SAAB 340 kommenterar bolaget händelsen.

Bolaget skriver i ett pressmeddelande att det i samband med motorstart med passagerare ombord på planet misslyckades och att vid det andra startförsöket sköt eldslåga ut genom avgasröret. Något som tyder på att det fanns bränsle kvar i motorns brännkammare efter det första startförsöket.

I samband med det meddelade kabinpersonal piloterna som avbröt startförsöket. I enlighet med flygbolagets säkerhetsrutiner valde man att evakuera passagerare. Något som ska ha skett i ordnade och lugna former. Passagerare togs sen omhand av säkerhetspersonal. Enligt Air Leap mår alla passagerare och personal bra. En utredning har startarts med anledning av händelsen men flygtrafiken mellan Karlstad och Arlanda påverkas inte och går som vanligt.

sommarlov_helsida
studenten2020_helsida
connys_helsida
studeravidare_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
kcbygg_helsida

Humlegården läggs ner

Nyheter Humlegården i centrala Sigtuna avvecklas av ägaren Valjeviken: - Anledningen är ett bristande intresse att utnyttja de kompetenser som finns på Humlegården samt att funktionshinderrörelsens organisationer inte nått fram med budskapet om behovet av en inneliggande specialiserad rehabilitering till regionerna, skriver Valjeviken i ett pressmeddelande.

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

studeravidare_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
nrh
kcbygg_outsider
studenten2020_outsider
sommarlov_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider