panorama_centrum

Air Leap utreder motorexplosion

Det var ett plan från Air Leap som drabbades av motorexplosion under torsdagskvällen: - En utredning angående orsaken till startproblemen på motorn har inletts, skriver Air Leap i ett pressmeddelande.

Efter torsdagskvällens incident där en explosion i en flygplansmotor inträffade i ett av Air Leaps plan av modell SAAB 340 kommenterar bolaget händelsen.

Bolaget skriver i ett pressmeddelande att det i samband med motorstart med passagerare ombord på planet misslyckades och att vid det andra startförsöket sköt eldslåga ut genom avgasröret. Något som tyder på att det fanns bränsle kvar i motorns brännkammare efter det första startförsöket.

I samband med det meddelade kabinpersonal piloterna som avbröt startförsöket. I enlighet med flygbolagets säkerhetsrutiner valde man att evakuera passagerare. Något som ska ha skett i ordnade och lugna former. Passagerare togs sen omhand av säkerhetspersonal. Enligt Air Leap mår alla passagerare och personal bra. En utredning har startarts med anledning av händelsen men flygtrafiken mellan Karlstad och Arlanda påverkas inte och går som vanligt.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

retro_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

mp_helsida_april
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

defacto_helsida
liber_helsida
helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

nationaldag_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
outsider
centrum_sommar_outsider2022
logistik_outsider
nrh
retro_outsider
connys
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nationaldag_out
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider