centrum_host

Air Leap utreder motorexplosion

Det var ett plan från Air Leap som drabbades av motorexplosion under torsdagskvällen: - En utredning angående orsaken till startproblemen på motorn har inletts, skriver Air Leap i ett pressmeddelande.

centrum_farsdag_artikel

Efter torsdagskvällens incident där en explosion i en flygplansmotor inträffade i ett av Air Leaps plan av modell SAAB 340 kommenterar bolaget händelsen.

Bolaget skriver i ett pressmeddelande att det i samband med motorstart med passagerare ombord på planet misslyckades och att vid det andra startförsöket sköt eldslåga ut genom avgasröret. Något som tyder på att det fanns bränsle kvar i motorns brännkammare efter det första startförsöket.

I samband med det meddelade kabinpersonal piloterna som avbröt startförsöket. I enlighet med flygbolagets säkerhetsrutiner valde man att evakuera passagerare. Något som ska ha skett i ordnade och lugna former. Passagerare togs sen omhand av säkerhetspersonal. Enligt Air Leap mår alla passagerare och personal bra. En utredning har startarts med anledning av händelsen men flygtrafiken mellan Karlstad och Arlanda påverkas inte och går som vanligt.

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

defacto_mustach_helsida
centrum_farsdag
greeknighthelsida
ica_oktober
fme_oktober
happyhomes_2019

Turist arbetade på airside

Nyheter I samband med en rutinkontroll på Arlanda i helgen upptäckte Gränspolisen att anställd på Arlanda inte hade rätt att arbeta i landet.

sigtunavatten_standard
colorama_april2
greeknight_outsider
connys
nrh