center_pan21

Air Leap utreder motorexplosion

Det var ett plan från Air Leap som drabbades av motorexplosion under torsdagskvällen: - En utredning angående orsaken till startproblemen på motorn har inletts, skriver Air Leap i ett pressmeddelande.

centrum_artikel

Efter torsdagskvällens incident där en explosion i en flygplansmotor inträffade i ett av Air Leaps plan av modell SAAB 340 kommenterar bolaget händelsen.

Bolaget skriver i ett pressmeddelande att det i samband med motorstart med passagerare ombord på planet misslyckades och att vid det andra startförsöket sköt eldslåga ut genom avgasröret. Något som tyder på att det fanns bränsle kvar i motorns brännkammare efter det första startförsöket.

I samband med det meddelade kabinpersonal piloterna som avbröt startförsöket. I enlighet med flygbolagets säkerhetsrutiner valde man att evakuera passagerare. Något som ska ha skett i ordnade och lugna former. Passagerare togs sen omhand av säkerhetspersonal. Enligt Air Leap mår alla passagerare och personal bra. En utredning har startarts med anledning av händelsen men flygtrafiken mellan Karlstad och Arlanda påverkas inte och går som vanligt.

flygskola_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
julmarknad_helsida
oppethus_helsida
mp_host_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

centrum_helsida2020
dack-helsida
connys_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
oppethus_outsider
connys
flygskolan_outsider
dack-outsider
julmarknad_outsider
mp-outsider