panorama_centrum
Foto: Air Leap

Air Leap fortsätter flyga Arlanda-Örnsköldsvik

Trafikverket finansierar inte Air Leaps linje Arlanda-Örnsköldsvik men man fortätter ändå flyga på kommersiella grunder.

Trafikverket kommer inte låta sträckan Arlanda-Örnsköldsvik omfattas av den statliga upphandlingen. Air Leap som trafikerade sträckan har ändå beslutat att från 1 januari 2022 låta linjen vara kvar och trafikera under kommersiella grunder. Man kommer dessutom att utöka tidtabellen med två dagliga turer tur och retur måndag till fredag samt en tur och retur på söndagar.
– Örnsköldsvik är en mycket dynamisk stad och har en blomstrande industri med många internationella förgreningar, därför finns ett stort behov av en väl fungerande flygtrafik som ansluter till Stockholm-Arlanda, säger Jon Melkersson, VD Air Leap.

Jon Melkersson menar att man befinner sig i den tredje djupa vågen av pandemin med stora utmaningar för samtliga flygbolag. Man har trots det fattat beslut om att fortsätta flyga.
– Vi har en nära samarbete med Air Leap och det är mycket glädjande att de valt att satsa kommersiellt på linjen Örnsköldsvik – Arlanda. Air Leaps kommande samarbete med SAS är mycket positivt då en hög andel av våra passagerare reser vidare ut i världen och ger även goda möjligheter för inkommande besökare att ta sig direkt till Örnsköldsvik från alla världens hörn, säger Robert Gyllroth, VD och flygplatschef Örnsköldsvik Airport AB.

retro_helsida
liber_helsida
mp_helsida_april

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

logistik_sigtuna_helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

connys_helsida
defacto_helsida

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
ridskola_2020_outsider
retro_outsider
logistik_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
nrh
outsider
centrum_sommar_outsider2022