defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

AIK-profilen besöker Brobygget

Svenske mästaren från 2009 och numera engagerad inom AIK:s rekrytering kommer till Märsta för att vara med på Brobygget X-mas Cup.

centrum_artikel

Brobygget X-mas Cup i Vikingahallen får celebert besök i svenske mästaren från 2009 Martin Mutumba.
– Jag hoppas att våra ungdomar ska se de möjligheter som finns att påverka sin framtid, både genom idrott och på andra sätt, säger Monica Fries, föreningskonsulent på Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

Turneringen spelas 22:a december som en del av Brobygget by Night. Mutumba kommer att berätta om sin resa från Rinkeby till de allsvenska arenorna och även spel utomlands. Nyligen var han även med och förde upp Syrianska FC till Superettan. Under hösten meddelade han att AIK är klubben som gäller då han ska jobba med rekrytering av ungdomar till AIK.
– Det ska bli intressant att höra om ”resan” som han har gjort med hjälp av idrotten, och hur han förmedlar sina erfarenheter. Brobyggets ledord är ”Kamratskap, framtidstro och respekt” och Martin kommer genom sin föreläsning att beröra alla tre och sätta ord på vad de står för, berättar Camilla Folmer-Hansen, samordnare för föreningsledarna i Brobygget.

Aktivitererna pågår mellan 18-24 i både A- och B-hallen. Mutumba kommer klockan 19 och är kvar till 23. Brobygget vänder sig till alla ungdomar över 23 år.

 

Mutumbas klassiska intervju efter SM-guldet 2009

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

dackskiftarna_helsida
centrum_helsida2020
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
2020_helsida
sigtunastad_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida

Majoritet manliga ledare inom idrotten

Sport Två av tre ledare inom ungdomsidrotten i kommunen är män: - Vi är inte nöjda med den statistiken på något sätt. Vi vill ha 40 procent och för det krävs ytterligare arbete, säger distriktsidrottschef Dag Söderberg till Upsala Nya Tidning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh