bovard_sh
Foto: Jamshid Jamshidi

AIK-profilen besöker Brobygget

Svenske mästaren från 2009 och numera engagerad inom AIK:s rekrytering kommer till Märsta för att vara med på Brobygget X-mas Cup.

banner_juni_artikel

Brobygget X-mas Cup i Vikingahallen får celebert besök i svenske mästaren från 2009 Martin Mutumba.
– Jag hoppas att våra ungdomar ska se de möjligheter som finns att påverka sin framtid, både genom idrott och på andra sätt, säger Monica Fries, föreningskonsulent på Sigtuna kommun, i ett pressmeddelande.

Turneringen spelas 22:a december som en del av Brobygget by Night. Mutumba kommer att berätta om sin resa från Rinkeby till de allsvenska arenorna och även spel utomlands. Nyligen var han även med och förde upp Syrianska FC till Superettan. Under hösten meddelade han att AIK är klubben som gäller då han ska jobba med rekrytering av ungdomar till AIK.
– Det ska bli intressant att höra om ”resan” som han har gjort med hjälp av idrotten, och hur han förmedlar sina erfarenheter. Brobyggets ledord är ”Kamratskap, framtidstro och respekt” och Martin kommer genom sin föreläsning att beröra alla tre och sätta ord på vad de står för, berättar Camilla Folmer-Hansen, samordnare för föreningsledarna i Brobygget.

Aktivitererna pågår mellan 18-24 i både A- och B-hallen. Mutumba kommer klockan 19 och är kvar till 23. Brobygget vänder sig till alla ungdomar över 23 år.

 

Mutumbas klassiska intervju efter SM-guldet 2009

sbrf_helsida
division 4

Ny förlust för MIK

Fotboll Märsta IK föll mot Vallentuna och är nu nere på negativ kvalplats efter tio matcher.

ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard

Rosersberg tappar Sandsund till Superligan

Innebandy Rosersbergs IK tappar Christian Sandsund till Sirius i Superligan: - Jag har haft fantastiska år i Rosers, jag känner att jag utvecklats, fått ta ansvar och kommit in i familjen, säger Sandsund i ett uttalande.

midsommar_valsta_helsida
banner_juni_helsida
defacto_helsida

Silver för Källstrand i Österrike

kampsport Izabella Källstrand tävlande i lördags på Austrian Open G1 och tog silver: - Ett ordentligt Styrkebesked av Izabella som även tog guld på Turkish Open i februari, säger tränaren Jens Lundin.

oppning_helsida
EXTRA

Skånela värvar in 118-målsskytt från Handbollsligan

Handboll Skånela värvar in Ola Pewik närmast från AIK men med förflutet i Ricoh.: - Det ska bli spännande och roligt att komma till en ny miljö. Jag har fått en bra bild utav både klubb & tränare och ser fram emot att sätta igång med träningen, säger Ola Pewik i ett pressmeddelande.

colorama_april2
EXTRA

Arlandastadgolfare vann på Barsebäck

golf Christoffer Sahlström från Arlandastad Golfklubb vann på lördagen Barsebäck Resort Masters: - Barsebäck är en av Sverige absolut bästa banor där du måste spela väldigt bra golf för att komma runt, det är inte mycket utrymme att missa på. Vinden varierade också från dag till dag så man fick tänka om, säger Christopher Sahlström i ett pressmeddelande.

nrh
oppning_outsider
connys
fme_outsider
sh_bovard_out
defacto_outsider
midsommar_valsta_outsider
sbrf_outsider
sh_oppet
colorama_april
ridskola2019_outsider