beijer_panorama
Foto: Pressbild

Åhlens etablerar centrallager i Rosersberg

Åhlens etablerar centrallager i Rosersberg vilket ska stå klart 2022.

swedol_artikel

En glädjande nyhet för kommuninvånare är att Åhlens etablerar i Rosersberg, det är ett centrallager som ska etableras med 300 arbetsplatser. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M), välkomnar beslutet.
– Coronapandemin har slagit extra hårt mot arbetstillfällena i Sigtuna kommun då rese- och besöksnäringen är de två hårdast drabbade sektorerna

Lagret blir 37 500 kvadratmeter vilket är nästan lika stort som sju vanliga fotbollsplaner. Bockasjö och Kilenkrysset uppför centret. Åhlens kommer att långtidshyra. Markarbetet inleds omgående.
– I och med etableringen av Åhléns befäster kommunen sin position som ett av Sveriges bästa etableringslägen för e-handel och logistik. Att få ett så välkänt varumärke hit höjer dessutom vår attraktionskraft ytterligare, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i Sigtuna kommun.

Enligt Åhlens är det ett toppmodernt automatiserat robotlager. Det kommer att möjliggöra för snabbare, smidigare och effektivare leveranser inom både e-handel och varuhus.
– Åhléns e-handel växer snabbt och vi räknar med att den inom några år kommer att uppgå
till en tredjedel av vår samlade försäljning. Det har därför blivit tydligt att vi kommer att
behöva en lagerlösning som bättre möter förändrade konsumentbeteenden. Genom vårt nya automatiserade centrallager kommer vi flytta fram våra positioner rejält för vår leveransförmåga med ökad kapacitet och kortare leveranstider i hela logistikkedjan, för att stötta vår resa mot att bli en ledande digital marknadsplats, säger Gustaf Öhrn, VD på Åhléns.

brobygget_day
coronakrisen

Thai Airways flyger från Arlanda igen

Näringsliv I oktober startar Thai Airways med flyg till och från Arlanda.

helsida_var2021

Gelba säljer delar av Arlandastad Group

Näringsliv Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB köper upp femton procent av Arlandastad Group från Gelba som har planer för en börsintroduktion: - Arlandastad Group och Per Taube som huvudägare har visat att de är en strategisk partner avseende utvecklingen kring Stockholm Arlanda och därmed större infrastrukturprojekt. SBB som är Europas ledande ägare av social infrastruktur räknar med att bidra med ny infrastruktur samt fastighetsutvecklingskunnande för att ytterligare stärka såväl Stockholmsregionen som andra strategiska platser, säger Ilija Batlijan, VD för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

andersojag
coronakrisen

Återhämtningen har startat men fortsatt ansträngt

Näringsliv Swedavia har fortfarande en ansträngd situation men ser ljust i tunneln för flygets återhämtning.

praktiska_helsida
coronakrisen

Fem interkontinentala linjer blir snart elva

Näringsliv Den senaste veckan har det lanserats sex interkontinentala linjer mellan Arlanda, Asien och USA vilket välkomnas av Swedavia.

Märstabon nomineras till Kungens pris

Näringsliv Märstabon och entreprenören Andie Lahdo har nominerats till Kungens pris som Årets nybyggare: - Jag är jätteglad över nomineringen som mottagits och idag har vi förberett med tårta och läsk på huvudkontoret i Arlandastad, säger Lahdo i ett uttalande.

happyhomes_sommar2020
coronakrisen

SAS satsar på USA från Arlanda igen

Näringsliv Inte bara Finnair satsar på USA utan SAS meddelar att man återupptar rutt till New York och etablerar till Miami.

connys_helsida
brobygget_night
EXTRA

Finnair satsar på interkontinentala resor från Arlanda

Näringsliv Finnair startar upp direktlinjer till Miami, Bangkok och Phuket från Arlanda: - Vi är glada att kunna möta svenskarnas längtan efter resande med direktflyg från Arlanda till Bangkok, Phuket och Miami. Detta är några av de absolut populäraste vinterdestinationerna för svenskar. Vi vet att många just nu planerar sina vinterresor i takt med att världen öppnar upp och vi ser fram emot att välkomna dem ombord på våra Airbus A350, säger Ole Orvér, Chief Commercial Officer på Finnair.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Resenärerna börjar hitta tillbaka

Näringsliv En lång period under pandemin har 9 av 10 resenärer lämnat Arlanda, nu visar junis siffror på att 2 av 10 återigen reser.

defacto_helsida
2020_helsida
EXTRA

Ny företagspark i Arlandastad

Näringsliv En ny företagspark kommer etableras i Arlandastad öster om E4:an: - Här finns utrymmet att skapa affärsmöjligheter i bästa läget. Vi har redan fått ett stort intresse från marknaden för etablering i F60. Med tanke på de miljardbelopp som investeras i Arlandaområdet varje år är intresset högt från bland annat de verksamheter som står för själva byggnationerna av de investeringar som görs, säger Dieter Sand, vd för Arlandastad Group som äger Explore Arlandastad.

Nystart på Wenngarn med äventyrsgolf, mat och nöjen

Näringsliv Bröderna Daniel och Filip Guven som äger ZFD Fastigheter tar över Wenngarn och ska utveckla det till en destinationsplats med mängder av aktiviteter: - Det ska vara en plats för familjer men även nöje, restaurang och aktiviteter för alla, säger Daniel Guven.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

brobygget_day_out
swedol_outsider
centrum_sommar_out
andersojag_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
brobygget_night_out
praktiska_outsider
connys
beijer_outsider