moderat_sommar
Foto: Pressbild

Åhlens etablerar centrallager i Rosersberg

Åhlens etablerar centrallager i Rosersberg vilket ska stå klart 2022.

centrum_artikel

En glädjande nyhet för kommuninvånare är att Åhlens etablerar i Rosersberg, det är ett centrallager som ska etableras med 300 arbetsplatser. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M), välkomnar beslutet.
– Coronapandemin har slagit extra hårt mot arbetstillfällena i Sigtuna kommun då rese- och besöksnäringen är de två hårdast drabbade sektorerna

Lagret blir 37 500 kvadratmeter vilket är nästan lika stort som sju vanliga fotbollsplaner. Bockasjö och Kilenkrysset uppför centret. Åhlens kommer att långtidshyra. Markarbetet inleds omgående.
– I och med etableringen av Åhléns befäster kommunen sin position som ett av Sveriges bästa etableringslägen för e-handel och logistik. Att få ett så välkänt varumärke hit höjer dessutom vår attraktionskraft ytterligare, säger Mathias Forsberg, näringslivschef i Sigtuna kommun.

Enligt Åhlens är det ett toppmodernt automatiserat robotlager. Det kommer att möjliggöra för snabbare, smidigare och effektivare leveranser inom både e-handel och varuhus.
– Åhléns e-handel växer snabbt och vi räknar med att den inom några år kommer att uppgå
till en tredjedel av vår samlade försäljning. Det har därför blivit tydligt att vi kommer att
behöva en lagerlösning som bättre möter förändrade konsumentbeteenden. Genom vårt nya automatiserade centrallager kommer vi flytta fram våra positioner rejält för vår leveransförmåga med ökad kapacitet och kortare leveranstider i hela logistikkedjan, för att stötta vår resa mot att bli en ledande digital marknadsplats, säger Gustaf Öhrn, VD på Åhléns.

2020_helsida
studeravidare_helsida
speedy_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta

SAS igång med fler linjer

Näringsliv SAS meddelar att de går igång med fler linjer till utrikesdestinationer till och från Arlanda: I slutet av juni återupptar SAS trafiken från Stockholm till ett antal medelhavsdestinationer, skriver SAS i ett pressmeddelande.

sommar_sigtuna2020
centrum_helsida2020
defacto_helsida

WE blir Årets företag

Näringsliv WE Träning och Hälsa utses till Årets företag av Företagarna i Sigtuna kommun: Jonas Eriksson och Niklas Wikegård, Årets Företagare i Sigtuna, är värdiga vinnare som vågat göra nytt, satsar friskt och förbättrar hälsan i kommunen, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

marina_helsida
speedy_outsider
centrum_sommar_out
marina_outsider
brobygget_outsider_valsta
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
ridskola_2020_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider