moderaterna_panorama
Andie Lahdo, VD ABS WheelsFoto: Pressbild

ABS Wheels flyttar produktionen till Europa

Arlandastadbaserade ABS Wheels som haft produktion i Asien flyttar produktionen till Europa.

Tidningen Näringslivet skriver om att ABS Wheels väljer att flytta sin produktion av fälgar från Asien till Italien och Turkiet.
– Det är bara att bita i det sura äpplet. Vi märkte för två år sedan, alltså redan innan pandemin, att det blev allt jobbigare att få tag på containrar, priserna sköt i höjden, betalningsvillkoren blev sämre och produktionstiderna blev allt längre. Sedan kom pandemin och allt blev ännu värre. Därför är det inte längre hållbart att vara kvar i Asien, säger Andie Lahdo, VD, till tidningen.

ABS Wheels har haft höjda kostnader på grund av rusande råvarupriser på aluminium, bara i år är det 34 procent. Dessutom har transport och logistikkostnader ökat från 2200 dollar för en contamer till 17 000 dollar.
– Med sådana kostnadshöjningar måste vi i slutändan lägga det på fälgpriserna till våra konsumenter. Frakterna har blivit för dyra. Men kunderna kommer inte att acceptera att betala hur mycket som helst, fortsätter Andie Lahdo.

Lahdo tror att den kommande tiden är avgörande för många företag som har produktion i andra världsdelar. En del bolag kanske inte överlever två år framåt. De behöver därför vakna och ha koll åt vilket håll kompassen pekar, menar han.

logistik_sigtuna_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
connys_helsida

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

liber_helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

defacto_helsida
helsida

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

nationaldag_helsida
retro_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
retro_outsider
swedol_outsider
outsider
connys
moderat_outsider
nationaldag_out
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
logistik_outsider
sigtuna_vatten_outsider