center_pan21
Andie Lahdo, VD ABS WheelsFoto: Pressbild

ABS Wheels flyttar produktionen till Europa

Arlandastadbaserade ABS Wheels som haft produktion i Asien flyttar produktionen till Europa.

Tidningen Näringslivet skriver om att ABS Wheels väljer att flytta sin produktion av fälgar från Asien till Italien och Turkiet.
– Det är bara att bita i det sura äpplet. Vi märkte för två år sedan, alltså redan innan pandemin, att det blev allt jobbigare att få tag på containrar, priserna sköt i höjden, betalningsvillkoren blev sämre och produktionstiderna blev allt längre. Sedan kom pandemin och allt blev ännu värre. Därför är det inte längre hållbart att vara kvar i Asien, säger Andie Lahdo, VD, till tidningen.

ABS Wheels har haft höjda kostnader på grund av rusande råvarupriser på aluminium, bara i år är det 34 procent. Dessutom har transport och logistikkostnader ökat från 2200 dollar för en contamer till 17 000 dollar.
– Med sådana kostnadshöjningar måste vi i slutändan lägga det på fälgpriserna till våra konsumenter. Frakterna har blivit för dyra. Men kunderna kommer inte att acceptera att betala hur mycket som helst, fortsätter Andie Lahdo.

Lahdo tror att den kommande tiden är avgörande för många företag som har produktion i andra världsdelar. En del bolag kanske inte överlever två år framåt. De behöver därför vakna och ha koll åt vilket håll kompassen pekar, menar han.

defacto_helsida
andersojag
centrum_helsida2020
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
helsida_var2021
eldsjal-helsida
bostad_helsida

Arlandastad Group noteras på Nasdaq

Näringsliv Arlandastad Group ska noteras på Nasdaqbörsen: - Arlandastad Group har genom åren byggt upp en fantastisk kompetens och kunskap kring att utveckla och förädla markområden till arbets-, mötes- och eventplatser. Denna kunskap kan vi nu, via en notering och tillgång till en större kapitalmarknad, nyttja för att bredda verksamheten till nya geografier, nya områden och nya projekt genom att förädla fastigheter och utveckla markområden som skapar värde för såväl våra aktieägare som för samhället i stort, säger Peter Wågström, styrelseordförande för Arlandastad Group.

connys_helsida
coronapandemin

Över 50 destinationer i höstens program från Arlanda

Näringsliv När SAS på måndagen presenterade sitt trafikprogram för hösten stod det klart att det blir utöka trafik från Arlanda.

Ny styrelseledamot i Arlandastad Group

Näringsliv Arlandastad Group har i samband med en extra bolagsstämma valt in Lars Thagesson i styrelsen: Jag är mycket glad över att Lars Thagesson förstärker styrelsen med gedigen kompetens och erfarenhet inom fastighetsbranschen, och inte minst transaktionsområdet. Sammantaget har vi nu ytterst kvalificerad branschkompetens i bolaget vilket stärker vårt erbjudande inom fastighetsutvecklingsaffären, säger Peter Wågström, ordförande i Arlandastad Group.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
sigtuna_vatten_outsider
eldsjal-outsider
mp-outsider
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
andersojag_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out