arlandagk_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

97 000 i böter för rattfylleri

En man från Sigtuna döms till 97 000 kronor i dagsböter efter att ha kört påverkad av alkohol.

banner_juni_artikel

Mannen som är i 70-årsåldern ertappades i en poliskontroll i Sigtuna i våras. Efter provtagning konstateras alkoholkoncentrationen i hans utandningsluft strax efter färden uppgick till 0,35 milligram per liter. Mannen medger att han druckit ca 7,5 deciliter vin kvällen innan och en öl på morgonen innan han satte sig i bilen för att köra. Dagsböter är inkomstbaserade och rätten dömer mannen till 100 dagsböter á 970 kr styck, totalt 97 000 kronor döms mannen att betala.

fme_helsida
sbrf_helsida
ica_valsta_choklad
oppning_helsida
banner_juni_helsida
happyhomes_2019
colorama_april2
sigtunavatten_standard

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

midsommar_valsta_helsida

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

nrh
ridskola2019_outsider
fme_outsider
connys
defacto_outsider
sh_bovard_out
midsommar_valsta_outsider
sh_oppet
sbrf_outsider
oppning_outsider
colorama_april