moderaterna_panorama
Foto: Norrtälje kommun

90 nya fall under veckan

Förra veckan konstaterades 90 personer med covid-19 i kommunen och nu är har nästan 2000 smittats i kommunen under pandemin.

Antalet fall av covid-19 minskade för tredje veckan i följd, det var för andra veckan i rad färre än 100 smittade då 90 konstaterades smittade vecka 1.Totalt under pandemin har 1983 personer smittats i kommunen. 72 personer har avlidit med covid-19, två av tre avlidna hade hemtjänst eller bodde i särskilt boende.

Minskningen av fall märks även på regionnivå, det var cirka 5800 smittade i hela regionen förra veckan och 17 konstaterades avlidna.
– Det är glädjande att vi nu ser en fortsatt minskning av antalet patienter med covid-19 som är i behov av sjukhusvård. Det är bra för varje patient som blir så frisk att hon eller han kan skrivas ut till hemmet och det är bra för vårdens medarbetare som arbetar så intensivt och har gjort det under en längre tid, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

mp_helsida_april
nationaldag_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

liber_helsida
connys_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

logistik_sigtuna_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

helsida
defacto_helsida
2020_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

retro_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
logistik_outsider
nrh
outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_out
retro_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys