defacto_pan2020
Foto: Norrtälje kommun

90 nya fall under veckan

Förra veckan konstaterades 90 personer med covid-19 i kommunen och nu är har nästan 2000 smittats i kommunen under pandemin.

centrum_artikel

Antalet fall av covid-19 minskade för tredje veckan i följd, det var för andra veckan i rad färre än 100 smittade då 90 konstaterades smittade vecka 1.Totalt under pandemin har 1983 personer smittats i kommunen. 72 personer har avlidit med covid-19, två av tre avlidna hade hemtjänst eller bodde i särskilt boende.

Minskningen av fall märks även på regionnivå, det var cirka 5800 smittade i hela regionen förra veckan och 17 konstaterades avlidna.
– Det är glädjande att vi nu ser en fortsatt minskning av antalet patienter med covid-19 som är i behov av sjukhusvård. Det är bra för varje patient som blir så frisk att hon eller han kan skrivas ut till hemmet och det är bra för vårdens medarbetare som arbetar så intensivt och har gjort det under en längre tid, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

defacto_helsida
prima_helsida
speedy_vinter_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

2020_helsida
coronapandemin

Coronakommission kan tillsättas

Politik Den samlade oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har fått igenom ett initiativärende i kommunstyrelsen om att tillsätta en Coronakommission.

connys_helsida
ridskola2020_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

januari_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

meko_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
swedol_outsider
centrum_sommar_out
prima_outsider
ridskola_2020_outsider
meko_outsider
moderat_outsider_jan
connys
sigtuna_vatten_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh