panorama_centrum
Foto: Sigtuna kommun

80 flyktingar till kommunens boenden

Kommunen kommer officiellt att ta emot flyktingar från Ukraina under lördagen, det är kvinnor och barn, 80 stycken bekräftar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

märsta.nu har tidigare rapporterat om att Sigtuna kommun gjort klart med platser för 180 flyktingar i två skolor. Under lördagen ska 80 kvinnor och barn som flytt Ukraina efter den ryska invasionen tas emot. Vid Migrationsverket i Märsta/Arlandastad kan flyktingar från Ukraina söka asyl, under de senaste veckorna har det varit hårt tryck på Migrationsverket att registrera ansökningar. Flyktingar har redan kommit till Sigtuna kommun och en del barn har även börjat i skola. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) kommenterar mottagandet:
– Jag lovade redan tidigt efter Rysslands oprovocerade krig att Sigtuna kommun skulle göra vad vi kan för att hjälpa Ukraina. Nu tar vi emot de första 80 personerna som ska bo i de tillfälliga boenden vi gjort iordning. Det är kvinnor och barn som flytt krigets fasor som vi nu med både glädje och stolthet kan erbjuda en trygg tillflyktsort i kommunen. Jag är personligen oerhört glad över att Sigtuna kan göra något konkret och viktigt för Ukrainas folk. Ingen kan göra all men alla kan göra något!

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

connys_helsida
marinan_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
moderat_outsider
nrh
connys
centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider