center_pan21
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

75-åring avled-Anhöriga fick inte tag på boendet

I samband med att en äldre man dog på ett äldreboende i kommunen försökte hans barn ringa i tre dygn utan att komma fram.

centrum_artikel

En demenssjuk man avled på ett äldreboende och i samband med det försökte hans son ringa äldreboendet som inte svarade på tre dygn rapporterar Aftonbladet. Pappan gick bort sex dygn efter att han smittats med covid-19. Pappan hade både feber och ont i kroppen, han skulle kring 8:e april testas för viruset. Efter det hörde man aldrig av från boendet.
– Jag försökte ringa min pappa naturligtvis, eftersom jag hade en förhoppning om att han hade kvicknat till. Men han svarade inte. Då försökte jag ringa personalen, men det gick inte att få tag på någon, berättar sonen.

Sammanlagt ringde man runt 50 samtal till boendet och till pappans mobil, utan att någon svarade.
– Under tre dagar hade vi ingen kontakt med boendet. Det är konstigt att ingen hörde av sig. Jag var på vippen att gå dit och knacka på, fortsätter sonen.

Men de fick kontakt till slut och fick då veta att pappan var så dålig att han troligtvis inte skulle överleva, två dagar senare var han död. Sonen är kritisk till boendet och anser att någon chef eller personal borde ha i uppgift att ringa anhöriga och berätta läget.

Äldre- och omsorgsnämndens ordförande Josefin Brodd (M) säger till Aftonbladet att hon inte känner till det specifika fallet. Hon säger vidare att det ska vara god kontakt mellan de boende och anhöriga. Man har sen tidigare informerat om att det finns corona på boenden, men inte på vilka eller hur omfattande smittspridningen är.

Brodd känner heller inte igen bilden av kaos på boendena:
– Det är givetvis ansträngt vad gäller bemanningen. Det är en jäkligt tuff situation för alla just nu. I verksamheterna gör de verkligen allt de kan för att det ska bli så bra som möjligt, säger hon enligt Aftonbladet.

julmarknad_helsida
helsida_var2021

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

mp_host_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
connys_helsida
jul2021
oppethus_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
koppar_helsida
flygskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
mp-outsider
jul_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
oppethus_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
flygskolan_outsider
dack-outsider
koppar_outsider