centrum_jul_panorama
Kvinnan lockades in i bilen på DragonvägenFoto: Google

73-åring åtalas för sexuellt ofredande – lurade in kvinna i bilen och tafsade på henne

En 73-årig man från Knivsta åtalas vid Attunda tingsrätt för sexuellt ofredande, målsägande är en kvinna i 40-årsåldern.

centrum_jul_artikel

En kvinna i 40-årsåldern lurades in i en bil i centrala Märsta i somras. I bilen satt en 73-årig man som tafsade på kvinnan. Polisen har under sommaren sökt efter mannen och fick sedan napp i höstas. Mannen ska enligt uppgift ha kört runt kvinnan i bilen och stannat vid Centralskolan där hon ofredades sexuellt.

Enligt stämningsansökan har 73-åringen kysst kvinnan, tagit henne på brösten, på könet och eller på insidan av låret utanpå kläderna. Det finns även ett vittne till händelsen som kommer att kallas in. Rättegången startar nästa vecka.

defacto_jul

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

julbord_helsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

happyhomes_2019

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

sigtunavatten_standard
trainingpartner_jobb_helsida
fme_oktober
centrum_jul_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

greeknighthelsida
tp_helsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

nrh
connys
trainingpartner_jobb_outsider
julbord
tp_outsider
greeknight_outsider