moderat_sommar
Medborgarskapsceremonin äger rum på Stora torget i SigtunaFoto: Insändarbild

700 nya svenska medborgare i kommunen

Sigtuna kommun har det senaste året fått 700 nya svenska medborgare som ska firas i samband med Nationaldagen i Sigtuna.

centrum_artikel

Den traditionsenliga medborharskapsceremonin på Stora torget i Sigtuna i samband med Nationaldagen kommer att uppmärksamma rekordmånga nya svenska medborgare. Sigtuna kommun har det senaste året fått 700 nya svenska medborgare som kommer att få sitt medborgarskapsbevis och en svensk flagga av kommunfullmäktiges ordförande Erik Langby (M):
– Det är en fin tradition att kommunens invånare, som blivit svenska medborgare under det gångna året, uppmärksammas och bjuds till en ceremoni på just Sveriges nationaldag. Att bli svensk medborgare innebär ett tydligt ställningstagande för den enskilde och markerar samhörigheten med vårt land, säger Erik Langby.

I samband med firandet kommer alla tillsammans att sjunga nationalsången och äta en lunchbuffé. 140 av de 697 nya svenska medborgarna i kommunen har tackat ja till att medverka på ceremonin, aldrig har så många tackat ja tidigare enligt Sigtuna kommun.

landsbygd_sigtuna_helsida
marina_helsida
brobygget_helsida_valsta
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
2020_helsida
kaa_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
sommar_sigtuna2020
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
brobygget_outsider_valsta
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider
kaa_outsider
brobygget_midgard_outsider
nrh
marina_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider