mote_sommar
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Över 700 fast i hastighetskontrollerna

I samband med Polisens Nationella trafiksäkerhetsvecka under skolstartsveckan fastnade över 700 bilister i länet i kontrollerna.

centrum_artikel

Polisen i Stockholms län samt övriga regioner i Sverige genomförde en nationell trafiksäkerhetsvecka i samband med skolstarten. I Stockholms län riktade man in sig på kontroller utanför skolor och enligt ett pressmeddelande från Polisen så fastnade över 700 bilister i fartkontrollerna:
– Syftet med alla kontroller i trafiken är att minska antalet skadade och döda. Ett sätt är att minska hastigheten på utsatta vägar och gator, säger Göran Bolinder sektionschef i region Stockholm.

Viktigaste att sänka hastigheten
För att vara exakt så var det 754 förare som rapporterades för att ha kört för fort. Men Göran Bolinder poängterar att det viktiga inte är att fånga så många som möjligt utan att sänka hastigheterna. Det är även därför Polisen går ut och informerar om kontrollerna i förtid. 74 förare fick körkorten omhändertagna, 54 personer rapporterades också för drog- eller rattfylleri samt 6 olovliga körningar och fyra narkotikabrott.

Tips från allmänheten
Platserna valdes ut i samråd med kommuner eller från synpunkter via medborgarmöten. Främst var det sträckor förbi skolor med 30 km/h-begränsning som polisen kontrollerade mellan 21-27 augusti.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
kaa_sigtuna_helsida
marina_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
studeravidare_helsida
spedition_sigtuna
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
speedy_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
kaa_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
studeravidare_outsider
nrh
swedol_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider