moderaterna_riksdag
Foto: Region Örebro län

7 av 10 har tagit dubbla doser

Sigtuna kommun har en av de lägsta vaccineringsgraderna när det gäller dubbeldos i hela landet.

7 av 10 har tagit dubbeldos med vaccin mot covid-19. Det är en av de lägsta siffrorna i hela länet enligt siffror som Newsworthy sammanställt. Drygt 29 900 har tagit två doser. Tidigare i veckan öppnade Region Stockholm upp för vaccinering med en tredje dos.

76 procent i kommunen över 16 år har tagit en dos. Det är främst bland 30 år och yngre som vaccineringsgraden är lägre. 40+ har mer än 3 av 4 tagit en dos. Bland 50 plus är 86 procent med en dos. Över 70 år är vaccineringstäckningen över 90 procent. Bara Södertälje och Botkyrka i länet har vaccinerat lägre andel än i Sigtuna kommun. Grannkommunerna Väsby och Bro har 8 av 10 invånare över 16 år med minst en dos.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

happyhomes_sommar2020
valsta-jul_helsida
mp_host_helsida
connys_helsida
2020_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

dack-helsida
centrum_helsida2020

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

defacto_helsida
jul2021
julmarknad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
ridskola_2020_outsider
valsta_jul_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
julmarknad_outsider
dack-outsider
jul_outsider
swedol_outsider