panorama_centrum
Foto: Region Örebro län

7 av 10 har tagit dubbla doser

Sigtuna kommun har en av de lägsta vaccineringsgraderna när det gäller dubbeldos i hela landet.

7 av 10 har tagit dubbeldos med vaccin mot covid-19. Det är en av de lägsta siffrorna i hela länet enligt siffror som Newsworthy sammanställt. Drygt 29 900 har tagit två doser. Tidigare i veckan öppnade Region Stockholm upp för vaccinering med en tredje dos.

76 procent i kommunen över 16 år har tagit en dos. Det är främst bland 30 år och yngre som vaccineringsgraden är lägre. 40+ har mer än 3 av 4 tagit en dos. Bland 50 plus är 86 procent med en dos. Över 70 år är vaccineringstäckningen över 90 procent. Bara Södertälje och Botkyrka i länet har vaccinerat lägre andel än i Sigtuna kommun. Grannkommunerna Väsby och Bro har 8 av 10 invånare över 16 år med minst en dos.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

2020_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

nationaldag_helsida
helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

centrum_sommar2022_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

liber_helsida
logistik_sigtuna_helsida
retro_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

connys_helsida
mp_helsida_april

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
retro_outsider
nationaldag_out
connys
outsider
nrh
moderat_outsider
mp_outsider2022
logistik_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider