moderaterna_panorama
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

670 flyktingar har redan kommit

Sigtuna kommun har redan tagit emot 670 flyktingar enligt Dagens Nyheter.

Sigtuna är den kommun i länet som tagit emot näst flest flyktingar rapporterar Dagens Nyheter. För knappt två veckor sedan inkvarterades 80 flyktingar i Valstaskolan. Något som märsta.nu rapporterade om. Stockholms kommun har tagit emot överlägset flest med 2926 personer, efter Sigtuna är det Huddinge med 577 personer. Av grannkommunerna har Väsby tagit emot 237 och Upplands-Bro 117. Totalt har det kommit 9377 personer.

Många ukrainare tros ännu inte har registrerat sig eftersom de kan vistas i Sverige i 90 dagar utan att ansöka om asyl eller tillfälligt uppehållstillstånd. Migrationsverket har också fått i uppdrag att ta fram en fördelningsnyckel för att skapa ett jämt mottagande av personer som beviljas uppehållstillstånd i hela landet.

marinan_helsida
connys_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

ewas_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
2020_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
marina_outsider
nrh