stationshusen_pan
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

67 avlidna i kommunen-Nu startar vaccinering

Idag startar vaccinering mot covid19 och på flera äldreboenden runt om i länet kommer äldre att få sin första dos. Men fram till nu under pandemin har två av tre avlidna i kommunen haft antingen hemtjänst eller bott i särskilt boende.

67 personer i kommunen har avlidit till följd av covid-19. Siffror från Socialstyrelsen visar att 2 av 3 avlida hade antingen hemtjänst eller bodde i ett särskilt boende. En av tre hade inget stöd alls. Sedan sommaren har antalet avlidna fördubblats i kommunen. Fram till midsommar var antalet avlidna cirka 30 personer. Sigtuna kommun införde besöksförbud till sina äldreboenden som hävdes först 1:a oktober.

Antalet avlidna i kommunen har under den så kallade andra vågen varit 1-2 personer per vecka. Antalet smittade ligger de senaste två veckorna på över 400 per 100 000 invånare.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
dack-helsida
mp_host_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

defacto_helsida
2020_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

jul2021
julmarknad_helsida
valsta-jul_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

swedol_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
jul_outsider
valsta_jul_outsider
dack-outsider
julmarknad_outsider
stationshusen_out
nrh
connys
ridskola_2020_outsider