moderaterna_panorama
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

67 avlidna i kommunen-Nu startar vaccinering

Idag startar vaccinering mot covid19 och på flera äldreboenden runt om i länet kommer äldre att få sin första dos. Men fram till nu under pandemin har två av tre avlidna i kommunen haft antingen hemtjänst eller bott i särskilt boende.

67 personer i kommunen har avlidit till följd av covid-19. Siffror från Socialstyrelsen visar att 2 av 3 avlida hade antingen hemtjänst eller bodde i ett särskilt boende. En av tre hade inget stöd alls. Sedan sommaren har antalet avlidna fördubblats i kommunen. Fram till midsommar var antalet avlidna cirka 30 personer. Sigtuna kommun införde besöksförbud till sina äldreboenden som hävdes först 1:a oktober.

Antalet avlidna i kommunen har under den så kallade andra vågen varit 1-2 personer per vecka. Antalet smittade ligger de senaste två veckorna på över 400 per 100 000 invånare.

2020_helsida
marinan_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
ewas_helsida
connys_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

defacto_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh
ewas_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
connys