januari
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

67 avlidna i kommunen-Nu startar vaccinering

Idag startar vaccinering mot covid19 och på flera äldreboenden runt om i länet kommer äldre att få sin första dos. Men fram till nu under pandemin har två av tre avlidna i kommunen haft antingen hemtjänst eller bott i särskilt boende.

centrum_artikel

67 personer i kommunen har avlidit till följd av covid-19. Siffror från Socialstyrelsen visar att 2 av 3 avlida hade antingen hemtjänst eller bodde i ett särskilt boende. En av tre hade inget stöd alls. Sedan sommaren har antalet avlidna fördubblats i kommunen. Fram till midsommar var antalet avlidna cirka 30 personer. Sigtuna kommun införde besöksförbud till sina äldreboenden som hävdes först 1:a oktober.

Antalet avlidna i kommunen har under den så kallade andra vågen varit 1-2 personer per vecka. Antalet smittade ligger de senaste två veckorna på över 400 per 100 000 invånare.

januari_helsida
2020_helsida
connys_helsida
ridskola2020_helsida
prima_helsida
speedy_vinter_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
coronapandemin

Minskning av covidfall på sjukhus

Notiser Regionen noterar en minskning av antalet covidsmittade i Stockholm: - Det är fortsatt många patienter med covid-19 som behöver sjukhusvård. Den minskning vi nu ser går sakta och vår förhoppning är att den ska fortsätta nedåt, men vi är förberedda på att sjukvårdsbehovet återigen kan öka, kommenterar hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson.

defacto_helsida
meko_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

nrh
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
prima_outsider
meko_outsider
moderat_outsider_jan