defacto_pan
Agnes och Elias VåhlundFoto: Pressbild
Så här såg det ut på författarmötetFoto: Pressbild

650 elever på författarmöte

På fredagen var det författarmöte i Forum som en del av Sigtuna Litteraturfestival och 650 elever fick möta författarna som skrivit böcker som de har läst under de senaste veckorna.

Skoldagen var en del av Sigtuna Litteraturfestival och på fredagen bänkade sig 650 elever i Forum för att mäta författarna som skrivit böckerna som de har fått läsa:
– Att bidra till att väcka läslust hos elever och arrangera en festlig dag runt detta känns väldigt meningsfullt och som en fin och uppskattad tradition, säger Karin Andén, projektledare för Skoldagen, i ett pressmeddelande.

Extra möte bokades
Agnes och Elias Våhlund har gjort berättelsen om Lisa i ”Handbok för superhjältar”. Den var så eftertraktad att ett extra författarmöte fick läggas in i Kulturskolans konsertsal. De berättade om hur man skrivit boken och arbetet bakom, både den grafiska delen och kreativa skrivandet.

Fjärde året för eleverna
Elever i kommunen har nu medverkat i Sigtuna Litteraturfestival i fyra år. Det går ut på att medverka i olika läsprojekt och därefter möta författarna. Det är ett samarbete mellan Destination Sigtuna och Kultur- och fritidsförvaltningen. Utöver Agnes och Elias Våhlund medverkade ytterligare fem författare. En av frågorna som författarna Våhlund fick? Hur blir du en superhjälte

sigtunavatten_standard
sigtuna_funkis

Nu invigs Trygghetscentret

Nyheter Idag onsdag invigs Trygghetscentret i Märsta Centrum som kommer husera polis, brandkår och delar av kommunens verksamhet.

outsider
icavalsta_julbanner

Kraftig nedgång av bostadsinbrott: Grannsamverkan bidragande orsak

Nyheter Antalet bostadsinbrott i Sigtuna kommun minskade kraftigt det gångna året enligt siffror från Grannsamverkarna i Sigtuna kommun: -Som ordförande i Grannsamverkarna vill jag gärna påstå att just den utökade organiserade grannsamverkan bidragit till att minska antalet bostadsinbrott 2018. Men det finns förstås andra bidragande förklaringar också, säger David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna.

frisyr_december
korpen_jan-feb
nrh
funkis_2
connys
banner_trerosor