centrum_tvaar
Agnes och Elias VåhlundFoto: Pressbild
Så här såg det ut på författarmötetFoto: Pressbild

650 elever på författarmöte

På fredagen var det författarmöte i Forum som en del av Sigtuna Litteraturfestival och 650 elever fick möta författarna som skrivit böcker som de har läst under de senaste veckorna.

centrum_tvaar

Skoldagen var en del av Sigtuna Litteraturfestival och på fredagen bänkade sig 650 elever i Forum för att mäta författarna som skrivit böckerna som de har fått läsa:
– Att bidra till att väcka läslust hos elever och arrangera en festlig dag runt detta känns väldigt meningsfullt och som en fin och uppskattad tradition, säger Karin Andén, projektledare för Skoldagen, i ett pressmeddelande.

Extra möte bokades
Agnes och Elias Våhlund har gjort berättelsen om Lisa i ”Handbok för superhjältar”. Den var så eftertraktad att ett extra författarmöte fick läggas in i Kulturskolans konsertsal. De berättade om hur man skrivit boken och arbetet bakom, både den grafiska delen och kreativa skrivandet.

Fjärde året för eleverna
Elever i kommunen har nu medverkat i Sigtuna Litteraturfestival i fyra år. Det går ut på att medverka i olika läsprojekt och därefter möta författarna. Det är ett samarbete mellan Destination Sigtuna och Kultur- och fritidsförvaltningen. Utöver Agnes och Elias Våhlund medverkade ytterligare fem författare. En av frågorna som författarna Våhlund fick? Hur blir du en superhjälte

lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

arlandagolf
banner_trerosor
sangensemble
karby_varme1
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_helsida
icavalsta_semlor
connys

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

extravaganza_outsider
karby2
sh_oppet
ridskola2019_outsider