bovard_sh
Agnes och Elias VåhlundFoto: Pressbild
Så här såg det ut på författarmötetFoto: Pressbild

650 elever på författarmöte

På fredagen var det författarmöte i Forum som en del av Sigtuna Litteraturfestival och 650 elever fick möta författarna som skrivit böcker som de har läst under de senaste veckorna.

rosta_sigtuna2

Skoldagen var en del av Sigtuna Litteraturfestival och på fredagen bänkade sig 650 elever i Forum för att mäta författarna som skrivit böckerna som de har fått läsa:
– Att bidra till att väcka läslust hos elever och arrangera en festlig dag runt detta känns väldigt meningsfullt och som en fin och uppskattad tradition, säger Karin Andén, projektledare för Skoldagen, i ett pressmeddelande.

Extra möte bokades
Agnes och Elias Våhlund har gjort berättelsen om Lisa i ”Handbok för superhjältar”. Den var så eftertraktad att ett extra författarmöte fick läggas in i Kulturskolans konsertsal. De berättade om hur man skrivit boken och arbetet bakom, både den grafiska delen och kreativa skrivandet.

Fjärde året för eleverna
Elever i kommunen har nu medverkat i Sigtuna Litteraturfestival i fyra år. Det går ut på att medverka i olika läsprojekt och därefter möta författarna. Det är ett samarbete mellan Destination Sigtuna och Kultur- och fritidsförvaltningen. Utöver Agnes och Elias Våhlund medverkade ytterligare fem författare. En av frågorna som författarna Våhlund fick? Hur blir du en superhjälte

nationaldag_helsida
rosta_sigtuna2
moderaternamaj
happyhomes_2019
bonava_maj_helsida
varfest_helsida
oppning_helsida
eu_sap
mp_eu

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

sap_outsider_eu
oppning_outsider
mp_eu_outsider
bonava_maj_outsider
ridskola2019_outsider
v_eu
moderaterna_maj_outsider
connys
sh_oppet
colorama_april
rosta_sigtuna
nrh
fme_outsider
nationaldag_out
sh_bovard_out
defacto_outsider