sommar
Agnes och Elias VåhlundFoto: Pressbild
Så här såg det ut på författarmötetFoto: Pressbild

650 elever på författarmöte

På fredagen var det författarmöte i Forum som en del av Sigtuna Litteraturfestival och 650 elever fick möta författarna som skrivit böcker som de har läst under de senaste veckorna.

marstakalaset_artikel

Skoldagen var en del av Sigtuna Litteraturfestival och på fredagen bänkade sig 650 elever i Forum för att mäta författarna som skrivit böckerna som de har fått läsa:
– Att bidra till att väcka läslust hos elever och arrangera en festlig dag runt detta känns väldigt meningsfullt och som en fin och uppskattad tradition, säger Karin Andén, projektledare för Skoldagen, i ett pressmeddelande.

Extra möte bokades
Agnes och Elias Våhlund har gjort berättelsen om Lisa i ”Handbok för superhjältar”. Den var så eftertraktad att ett extra författarmöte fick läggas in i Kulturskolans konsertsal. De berättade om hur man skrivit boken och arbetet bakom, både den grafiska delen och kreativa skrivandet.

Fjärde året för eleverna
Elever i kommunen har nu medverkat i Sigtuna Litteraturfestival i fyra år. Det går ut på att medverka i olika läsprojekt och därefter möta författarna. Det är ett samarbete mellan Destination Sigtuna och Kultur- och fritidsförvaltningen. Utöver Agnes och Elias Våhlund medverkade ytterligare fem författare. En av frågorna som författarna Våhlund fick? Hur blir du en superhjälte

arlanda_golf_juli
happyhomes_2019

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

marstakalas_helsida

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

kontor_thaifong

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

defacto_helsida
sigtunavatten_standard

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

sommar_centrum
colorama_april2

Polisen satsar på sänkt hastighet denna vecka

Nyheter Denna vecka kommer det att vara nationell trafiksäkerhetsvecka och polisen kommer främst vara utanför skolor: - Vi arbetar för att fler ska följa hastighetsgränserna genom att till exempel genomföra hastighetskontroller, säger Ursula Edström, trafikstrateg på Polisen.

ica_valsta_choklad
nrh
defacto_outsider
miljopris_outsider
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
sportfiske_sommar
connys