moderaterna_panorama
Foto: Norrtälje kommun

60 nya fall förra veckan

Sigtuna kommun noterade 60 nya coronafall den gångna veckan.

Förra veckan rapporterades 60 nya covid-19-fall i kommunen, det är tredje veckan i rad med ungefär lika många fall. Totalt under pandemin har nu 5374 sjukdomsfall konstaterats i kommunen. Vecka 47 noterade ökning med tre fall jämfört med vecka 46. Men det är en kraftig minskning från vecka 43 när 104 testades positivt med covid-19.

I Region Stockholm var det nära en fördubbling av antalet fall från cirka 1700 till 3200. Fem personer vårdas på intensiven och två har rapporterats som avlidna. Totalt under pandemin har 288 000 sjukdomsfall konstaterats och 4527 har avlidit med covid-19. I kommunen har 114 personer avlidit med covid-19.

connys_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

defacto_helsida
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida
marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

ewas_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marina_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
ewas_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022