defacto_pan2020

60 avlidna av covid-19

60 personer uppges ha avlidit av covid-19 i Sigtuna kommun.

centrum_artikel

SVT har granskat siffror från Socialstyrelsen som visar att 60 personer från Sigtuna kommun avlidit i covid-19 under pandemin, det är nästan en dubblering sedan i somras då de senaste siffrorna var officiella via Folkhälsomyndigheten.

Av de avlidna som är äldre hade 30 procent inget stöd alls, 32 procent hade hemtjänst och 38 procent bodde på särskilt boende.

Folkhälsomyndighetens siffror för torsdagen visade på nytt över 100 fall för en vecka, de senaste tre veckorna är det totalt 622 fall per 100 000 invånare vilket är lägre än grannkommunerna Väsby, Järfälla och Bro som samtliga ligger klart över Sigtuna kommuns siffra.

januari_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

connys_helsida
coronapandemin

Coronakommission kan tillsättas

Politik Den samlade oppositionen bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet har fått igenom ett initiativärende i kommunstyrelsen om att tillsätta en Coronakommission.

2020_helsida
centrum_helsida2020
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

speedy_vinter_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
prima_helsida
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider_jan
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
prima_outsider