center_pan21

60 avlidna av covid-19

60 personer uppges ha avlidit av covid-19 i Sigtuna kommun.

SVT har granskat siffror från Socialstyrelsen som visar att 60 personer från Sigtuna kommun avlidit i covid-19 under pandemin, det är nästan en dubblering sedan i somras då de senaste siffrorna var officiella via Folkhälsomyndigheten.

Av de avlidna som är äldre hade 30 procent inget stöd alls, 32 procent hade hemtjänst och 38 procent bodde på särskilt boende.

Folkhälsomyndighetens siffror för torsdagen visade på nytt över 100 fall för en vecka, de senaste tre veckorna är det totalt 622 fall per 100 000 invånare vilket är lägre än grannkommunerna Väsby, Järfälla och Bro som samtliga ligger klart över Sigtuna kommuns siffra.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

happyhomes_sommar2020
jul2021
2020_helsida
mp_host_helsida
centrum_helsida2020

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

valsta-jul_helsida
connys_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

julmarknad_helsida
dack-helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

nrh
valsta_jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
stationshusen_out
mp-outsider
julmarknad_outsider
connys
swedol_outsider
dack-outsider