panorama_centrum

60 avlidna av covid-19

60 personer uppges ha avlidit av covid-19 i Sigtuna kommun.

SVT har granskat siffror från Socialstyrelsen som visar att 60 personer från Sigtuna kommun avlidit i covid-19 under pandemin, det är nästan en dubblering sedan i somras då de senaste siffrorna var officiella via Folkhälsomyndigheten.

Av de avlidna som är äldre hade 30 procent inget stöd alls, 32 procent hade hemtjänst och 38 procent bodde på särskilt boende.

Folkhälsomyndighetens siffror för torsdagen visade på nytt över 100 fall för en vecka, de senaste tre veckorna är det totalt 622 fall per 100 000 invånare vilket är lägre än grannkommunerna Väsby, Järfälla och Bro som samtliga ligger klart över Sigtuna kommuns siffra.

defacto_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
ewas_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

connys_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
connys
moderat_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
swedol_outsider
nrh