defacto_pan2020

6-åringen åkte buss från skolan till Märsta

Barnet som försvann förra veckan från en skola i Sigtuna hade åkt buss till Märsta och tillbaka.

centrum_artikel

märsta.nu rapporterade om att en flicka försvunnit från en skola i Sigtuna förra veckan. Unt.se har haft kontakt med mamman som berättar att flickan tagit en buss till Märsta, gått runt med sin pulka och sen hoppat på en buss tillbaka till Sigtuna.

Efter att flickan nekats att åka pulka försvann hon då hon blev arg.
– Jag började se skräckscenarier, främst var jag rädd att hon hade åkt pulka, slagit sig och låg ensam i någon skogsdunge i kylan. Det var ju rejält kallt ute, säger mamman till unt.se

Mamman är dock glad att flickan hittades, vilket skedde när en busschaufför ropade upp en efterlysning. Hon ifrågasätter dock att flickan kunde få åka med i en buss ensam från första början. Nu kommer flickan att få en GPS-klocka av sin mamma.
– Skolan och polisen agerade helt rätt tycker jag. Däremot skulle man önska att SL:s chaufförer försöker vara mer uppmärksamma när små barn kliver på själva, fortsätter mamman enligt unt.se.

meko_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

coronapandemin

Låg vaccinationstakt i Sigtuna

Nyheter I ett länsperspektiv hör Sigtuna kommun till en av de sämre kommunerna när det gäller vaccinationsgrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider