socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

5700 covidfall på tre dagar

5700 nya fall av covid-19 har konstaterats i länet mellan 13-15 april meddelar Region Stockholm.

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde under fredagen rapportera om lokala siffror gällande covidsmittade. När Region Stockholm gick ut med en lägesrapport för denna vecka så konstateras att 5700 nya fall rapporterats in mellan 13-15 april. 579 personer vårdas på sjukhus och ytterligare 28 har avlidit.
– Länets akutsjukhus är mycket ansträngda särskilt vad det gäller intensivvården. Det finns lediga intensivvårdsplatser men marginalerna är inte så stora som vi skulle önska. Nu pågår en dialog med privata vårdgivare för att se om det finns möjlighet att stödja akutsjukhusen ytterligare genom att utföra mer vård som annars hade utförts vid akutsjukhus eller att hjälpa till med utbildad vårdpersonal som kan arbeta inom akutsjukvården, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

Totalt i regionen sedan pandemins start har 4105 personer avlidit med covid-19, cirka 90 av dessa bodde i Sigtuna kommun. När det gäller vaccineringen har nu 16,6 procent av länsborna fått minst en dos, 6,4 procent har fått två doser. 13 procent har fått en dos i Sigtuna kommun. I maj väntas Region Stockholm erbjuda vaccin till alla över 18 år.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
forstamaj_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys