defacto_pan2020
Gill Brodin (C), gruppledare och ordförande i Miljö- och hälsoskyddsnämndenFoto: Centerpartiet

52 miljoner extra till Sigtuna kommuns välfärd

Sigtuna kommun får 52 miljoner kronor av regeringen för att stärka välfärden som drabbats hårt under coronakrisen.

centrum_artikel

Regeringen med samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna meddelade på förmiddagen att statsbidragen ska öka, för Sigtuna kommuns del innebär det 52 miljoner kronor enligt ett pressmeddelande från Centerpartiet i Sigtuna kommun. Pengarna går in i budgeten för 2021
– Det är viktigt att välfärden i hela landet stärks. Det är något som nu görs i den budget som vi, tillsammans med Liberalerna och regeringen förhandlat fram. Det här är viktiga åtgärder för ett Sverige som håller ihop, där människor får den vård, skola och omsorg de behöver – oavsett var man bor. Så stärker vi svensk välfärd, så tar vi Sverige framåt genom krisen, säger Centerpartiets partiledare Annie Lööf i pressmeddelandet.

Pengarna välkomnas av Centerpartiets gruppledare Gill Brodin. De behövs för att möta behoven hos invånarna enligt Brodin. Tidigare har även en permanent ökning av statsbidragen på 12,5 miljarder per år meddelats. Utöver de generella bidragen så får kommunerna ett permanent tillskott på fyra miljarder samt att äldreomsorgen får 1,7 miljarder.
– Äldreomsorgen måste stärkas, inte bara under pandemin utan även på lång sikt. Alla äldre har rätt till en god och trygg vård och omsorg. Därför behövs verkligen de här tillskotten till landets kommuner, säger Gill Brodin (C).

2020_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

vardcentral_helsida
Moderaterna_helsida2021
centrum_helsida2020
rentawreck_helsida
speedy_vinter_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida
sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

speedy_vinter2020_outsider
moderaterna_sigtuna
ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
rentawreck_outsider
vardcentral_outsider
connys