defacto_pan2020
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

500 behöver sjukvård

Cirka 500 personer i länet är nu i behov av sjukvård för covid-19 uppger Region Stockholm.

centrum_artikel

Region Stockholm meddelar i en rapport på måndagen att cirka 500 personer är i behov av sjukvård för covid-19. 74 patienter vårdas även på intensiven och antalet som avlidit i hela länet är nu 4001.
– Vi pausar planerad vård som kan vänta utan större medicinska risker och bemannar upp fler vårdplatser vid våra sjukhus. Den ambulansomstyrning som gjordes i fredags har fördelat patienter bättre mellan länets akutsjukhus. Det är glädjande att antalet intensivvårdspatienter gått ner något. Nu är det upp till oss alla att anstränga oss att följa råd och rekommendationer trots att det ska bli lite varmare och snart långhelg, säger tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Bratt.

defacto_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

speedy_vinter_helsida
sigtunastad_helsida

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
vardcentral_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
nrh
dackskiftarna_outsider
connys
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider