bovard_sh
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

50 poliser förläggs till Väsby

Trots det massiva intresset för en polisstation i Märsta står det nu klart att en station etableras i InfraCity: - Det kommer att arbeta ca 50 poliser på stationen och under nästa år kommer även yttre personal/utryckningsverksamhet och brottsförebyggande poliser att utgå därifrån och täcka dessa tre kommuner, skriver Jenny Markström, lokalpolisområde Sollentuna, i ett brev till Grannsamverkansansvariga.

banner_juni_artikel

Lorenzo Garcia som drog igång en massiv kampanj med över 2000 underskrifter om en polisstation i Märsta har kammat noll. Polisen etablerar en station i InfraCity som har plats för 50 poliser med ansvar för lokalpolisområde Sollentuna där Sigtuna och Väsby ingår. Receptionen där beräknas vara klar till i januari 2017. Garcia har uppvaktat Dan Eliasson via mail men utan resultat.

För drygt en vecka sedan ville oppositionsrådet Olov Holst (M) att han och Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) gör gemensam sak och kräver polisiär närvaro i Valsta. Han ansåg att kommunen pressat Polisen för lite i sammanhanget för att få bemanning. Vad märsta.nu erfar hade Märsta Centrums ägare FastPartner även en polisstation med i ritningarna för ett av husen som ska byggas längs med Nymärstagatan.

happyhomes_2019

Så många nya lärare behövs om fem år

Nyheter 12 procent av alla behöriga lärare i kommunen försvinner inom fem år rapporterar Mitt i Stockholm: - Alla kommuner står inför stora rekryteringsbehov och bristen på lärare slår hårt mot en likvärdig skola, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

ica_valsta_choklad
sbrf_helsida
oppning_helsida
colorama_april2
defacto_helsida
midsommar_valsta_helsida
fme_helsida
sigtunavatten_standard

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

ridskola2019_outsider
sbrf_outsider
sh_bovard_out
oppning_outsider
midsommar_valsta_outsider
defacto_outsider
colorama_april
sh_oppet
connys
nrh
fme_outsider