defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

50 poliser förläggs till Väsby

Trots det massiva intresset för en polisstation i Märsta står det nu klart att en station etableras i InfraCity: - Det kommer att arbeta ca 50 poliser på stationen och under nästa år kommer även yttre personal/utryckningsverksamhet och brottsförebyggande poliser att utgå därifrån och täcka dessa tre kommuner, skriver Jenny Markström, lokalpolisområde Sollentuna, i ett brev till Grannsamverkansansvariga.

centrum_artikel

Lorenzo Garcia som drog igång en massiv kampanj med över 2000 underskrifter om en polisstation i Märsta har kammat noll. Polisen etablerar en station i InfraCity som har plats för 50 poliser med ansvar för lokalpolisområde Sollentuna där Sigtuna och Väsby ingår. Receptionen där beräknas vara klar till i januari 2017. Garcia har uppvaktat Dan Eliasson via mail men utan resultat.

För drygt en vecka sedan ville oppositionsrådet Olov Holst (M) att han och Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) gör gemensam sak och kräver polisiär närvaro i Valsta. Han ansåg att kommunen pressat Polisen för lite i sammanhanget för att få bemanning. Vad märsta.nu erfar hade Märsta Centrums ägare FastPartner även en polisstation med i ritningarna för ett av husen som ska byggas längs med Nymärstagatan.

defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida
dackskiftarna_helsida
vardcentral_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

happyhomes_sommar2020
sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh