arlandagk_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

50 poliser förläggs till Väsby

Trots det massiva intresset för en polisstation i Märsta står det nu klart att en station etableras i InfraCity: - Det kommer att arbeta ca 50 poliser på stationen och under nästa år kommer även yttre personal/utryckningsverksamhet och brottsförebyggande poliser att utgå därifrån och täcka dessa tre kommuner, skriver Jenny Markström, lokalpolisområde Sollentuna, i ett brev till Grannsamverkansansvariga.

centrum_pask

Lorenzo Garcia som drog igång en massiv kampanj med över 2000 underskrifter om en polisstation i Märsta har kammat noll. Polisen etablerar en station i InfraCity som har plats för 50 poliser med ansvar för lokalpolisområde Sollentuna där Sigtuna och Väsby ingår. Receptionen där beräknas vara klar till i januari 2017. Garcia har uppvaktat Dan Eliasson via mail men utan resultat.

För drygt en vecka sedan ville oppositionsrådet Olov Holst (M) att han och Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) gör gemensam sak och kräver polisiär närvaro i Valsta. Han ansåg att kommunen pressat Polisen för lite i sammanhanget för att få bemanning. Vad märsta.nu erfar hade Märsta Centrums ägare FastPartner även en polisstation med i ritningarna för ett av husen som ska byggas längs med Nymärstagatan.

fme_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

happyhomes_2019
valsta_utveckling

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

logistik_utbildning

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

defacto_helsida
centrum_pask_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

sigtunavatten_standard

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

ica_pask
colorama_april2
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
sh_oppet
sigtunavatten_outsider
valsta_utveckling_2
colorama_april
bonava_outsider
fme_outsider