defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Swedavia

46 000 resenärer i april

Arlanda flygtrafik sjönk från två miljoner i april 2019 till 46 000 i år: - Vi befinner oss i en samhällskris som saknar motstycke och det är en synnerligen utmanande situation för Swedavia, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

centrum_artikel

Swedavias flygtrafikstatistik visar att endast 63 000 resenärer flög via deras tio flygplatser i i april, att jämföra med förra året då 3,2 miljoner reste. För Arlanda är siffrorna lika dystra, två miljoner reste förra året i april, i år endast 46 000.
– Hela flygbranschen och Swedavias verksamhet kommer att vara oerhört viktig för såväl återhämtningen av landets ekonomi som för Sveriges framtida välfärd och vi förbereder oss därför samtidigt för att vara redo när återhämtningen väl sker. Det handlar bland annat om att säkerställa att vi vidtar nödvändiga åtgärder för att våra flygplatser ska vara så trygga som möjligt även ur ett smittskyddsperspektiv, säger Jonas Abrahamsson, VD på Swedavia.

Swedavia tappar intäkter på cirka en halv miljard varje månad. Sedan tidigare har verksamheter på Arlanda fått hyresrabatter.
– Vi befinner oss i en samhällskris som saknar motstycke och det är en synnerligen utmanande situation för Swedavia. Just nu har vi i princip förlorat samtliga rörelseintäkter och tappar därmed cirka en halv miljard kronor i intäkter varje månad. Vi agerade dock tidigt med kraftfulla och nödvändiga åtgärder för att anpassa oss till den kraftiga och snabba trafiknedgången. Det handlar bland annat om att drastiskt minska våra kostnader, anpassa vår verksamhet till ett absolut minimum och att se över samtliga investeringar, säger Jonas Abrahamsson.

defacto_helsida
helsida_sommarlov
brobygget_midgard_helsida
sigtunahem_sokbostad
brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
centrum_helsida2020
studeravidare_helsida
connys_helsida
brobygget_midgard_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov
swedol_outsider
studeravidare_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider