centrum_panorama2020
Foto: Genrebild/Swedavia

46 000 resenärer i april

Arlanda flygtrafik sjönk från två miljoner i april 2019 till 46 000 i år: - Vi befinner oss i en samhällskris som saknar motstycke och det är en synnerligen utmanande situation för Swedavia, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

centrum_artikel

Swedavias flygtrafikstatistik visar att endast 63 000 resenärer flög via deras tio flygplatser i i april, att jämföra med förra året då 3,2 miljoner reste. För Arlanda är siffrorna lika dystra, två miljoner reste förra året i april, i år endast 46 000.
– Hela flygbranschen och Swedavias verksamhet kommer att vara oerhört viktig för såväl återhämtningen av landets ekonomi som för Sveriges framtida välfärd och vi förbereder oss därför samtidigt för att vara redo när återhämtningen väl sker. Det handlar bland annat om att säkerställa att vi vidtar nödvändiga åtgärder för att våra flygplatser ska vara så trygga som möjligt även ur ett smittskyddsperspektiv, säger Jonas Abrahamsson, VD på Swedavia.

Swedavia tappar intäkter på cirka en halv miljard varje månad. Sedan tidigare har verksamheter på Arlanda fått hyresrabatter.
– Vi befinner oss i en samhällskris som saknar motstycke och det är en synnerligen utmanande situation för Swedavia. Just nu har vi i princip förlorat samtliga rörelseintäkter och tappar därmed cirka en halv miljard kronor i intäkter varje månad. Vi agerade dock tidigt med kraftfulla och nödvändiga åtgärder för att anpassa oss till den kraftiga och snabba trafiknedgången. Det handlar bland annat om att drastiskt minska våra kostnader, anpassa vår verksamhet till ett absolut minimum och att se över samtliga investeringar, säger Jonas Abrahamsson.

defacto_helsida
studenten2020_helsida
valvet_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Byggmax ger varslade nya jobb

Näringsliv Varslade personer inom hotellnäringen erbjuds jobb hos Byggmax: - Vi bryr oss om de människor som arbetar här och försöker göra vad vi kan för att lindra den smärta som kan uppstå när många blir av med sina jobb, säger Dieter Sand, VD på Arlandastad Holding, som är initiativtagare.

connys_helsida
speedy_helsida
coronaviruset

Fortsatt högtryck för märsta.nu

Näringsliv märsta.nu besöktes på nytt av fler läsare än en vanlig månad och de coronarelaterade nyheterna lockade: - Vi ser fortfarande ett stort behov av lokala nyheter om krisen som vår kommun är mitt inne i, säger Daniel Iskandar, chefredaktör.

coronakrisen

Lokala företaget som ökar omsättningen

Näringsliv ABS Wheels ökar sin omsättning trots coronakrisen och har utsetts till Mästargasell av Dagens Industri: - Vårt team är väldigt stolta över att tillhöra den exklusiva listan på lönsamma bolag i Sverige. Vi har blivit Gaseller tre gånger i rad 2018, 2019 och nu 2020, säger VD Andie Lahdo.

stottasigtuna_helsida
sommarlov_helsida
kcbygg_helsida
nrh
speedy_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sommarlov_outsider
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
stottasigtuna_outsider
studenten2020_outsider
valvet_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider