event_panorama
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

45-plussare erbjuds vaccin

Nu öppnar Region Stockholm upp för 45-plussare att boka tid för vaccin.

På fredagen, 21/5, öppnades möjligheten upp för personer födda 76 eller tidigare att boka tid via appen Alltid öppet. Man kan boka in sig på någon av de 17 vaccinationsmottagningarna som finns.
– Vi ser att intresset för att boka tid är fortsatt högt. Det är väldigt bra, vaccinationen är en väg ut ur pandemin, tillsammans med de smittskyddsåtgärder som finns. När fler vaccinerar sig mot covid-19 innebär det att smittspridningen kan minska, något som är väldigt viktigt, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Nu när man öppnat upp för 1976 eller tidigare så innebär det att även personer som inte vaccinerats och är en del av annan fas eller åldersgrupp kan boka tid. Vaccineringen är frivillig.
– Att släppa på fler grupper som får sina första doser nu, samtidigt som vi öppnar fler tider för de som står på tur att få sin andra dos, följer vår plan. Vi behöver hålla uppe takten för att vaccinera fler, både med första och andra dosen, uppger Thyberg.

social_helsida
defacto_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

helsida_sfs
mp_helsida_april
pantamera_avc_helsida
ewas_helsida
connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
event_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
sfs_out
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
outsider_social
pantamera_out