moderat_jul_nyar
Therese Johansson, initiativtagare till Spin of Hope på WE Sigtuna, berättar att man fick in 45 000 kronor. Foto: Daniel Iskander

45 000 till Barncancerfonden

WE Sigtuna drog på lördagen in 45 000 kronor till Ride of hope: - Vi är otroligt nöjda, säger Therese Johansson, initiativtagare till Ride of Hope på WE Sigtuna.

WE Sigtuna hade som mål att samla in 25 000 kronor på lördagen till Barncancerfonden. Konceptet var enkelt, betala för att träna eller boka upp en cykel och träna själv eller låt andra cykla på den. Många, både företag och privatpersoner, passade på att både bidra till en bättre hälsa och till viktig cancerforskning. När dagen summerats landade totalsumman på ca 45 000 kronor.

En summa som är klart över vad man hade hoppats på.
– Vi är otroligt nöjda. Vårt mål var 25 000. Vi började för en månad sedan så engagemanget bland alla har varit fantastiskt, säger Therese Johansson, personlig tränare och instruktör på WE Sigtuna.

”Terrortessan”, som hon också kallas, presenterade idéen om Spin of Hope för gymägarna Niklas Wikegård och Jonas Eriksson, de nappade direkt och ”Terrortessan” tror att det definitivt kan bli fler event där pengarna går till välgörenhet. I hela Sverige samlades det in strax över fem miljoner kronor och därmed nådde Spin of Hope sitt nationella mål. På gymanläggningar i hela landet har det tränats och cyklats. Även TränaMer i Märsta deltog i evenemanget från kommunen.

colorama_jul

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
happyhomes_2019

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

Carolas julshow hyllas

Nöjesnyheter Carolas julshow som hade premiär i helgen hyllas av Aftonbladets krönikör Håkan Steen: - Det blir väldigt mycket jul, och väldigt mycket Carola, skriver han.

Gardell till Kulturum

Nöjesnyheter Jonas Gardell kommer till Kulturum i mars: - Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

teatergrillen_outsider
nrh
connys