abs_pask
Therese Johansson, initiativtagare till Spin of Hope på WE Sigtuna, berättar att man fick in 45 000 kronor. Foto: Daniel Iskander

45 000 till Barncancerfonden

WE Sigtuna drog på lördagen in 45 000 kronor till Ride of hope: - Vi är otroligt nöjda, säger Therese Johansson, initiativtagare till Ride of Hope på WE Sigtuna.

WE Sigtuna hade som mål att samla in 25 000 kronor på lördagen till Barncancerfonden. Konceptet var enkelt, betala för att träna eller boka upp en cykel och träna själv eller låt andra cykla på den. Många, både företag och privatpersoner, passade på att både bidra till en bättre hälsa och till viktig cancerforskning. När dagen summerats landade totalsumman på ca 45 000 kronor.

En summa som är klart över vad man hade hoppats på.
– Vi är otroligt nöjda. Vårt mål var 25 000. Vi började för en månad sedan så engagemanget bland alla har varit fantastiskt, säger Therese Johansson, personlig tränare och instruktör på WE Sigtuna.

”Terrortessan”, som hon också kallas, presenterade idéen om Spin of Hope för gymägarna Niklas Wikegård och Jonas Eriksson, de nappade direkt och ”Terrortessan” tror att det definitivt kan bli fler event där pengarna går till välgörenhet. I hela Sverige samlades det in strax över fem miljoner kronor och därmed nådde Spin of Hope sitt nationella mål. På gymanläggningar i hela landet har det tränats och cyklats. Även TränaMer i Märsta deltog i evenemanget från kommunen.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
#hålligångsigtunakommun

Hämtar däck för skifte

Märstafolket Kommuninvånarna bröderna Kerim och Pierre Yaghleji samt George Karabet på Däckskiftarna åker i dessa coronatider till kunder för att plocka upp däck och bil för skifte.

2020_helsida

Hesselbom ger ut deckare

Kulturnyheter Sigtuna kommuns museichef Ted Hesselbom har skrivit en deckare tillsammans med Anna Lihammer: - Att skriva tillsammans är det bästa och mest utmanande vi har gjort. Det är inspirerande och processen blir ofantligt mycket roligare, säger Ted och Anna i ett uttalande.

happy_homes_mars
festspec_corona_helsida
#hålligångsigtunakommun

Kom igen! #hålligångsigtunakommun

Nöjesnyheter Coronan är över oss i allt vad det innebär, men det kommer en tid när allt är över och vi ska leva som vanligt igen. Under tiden är det upp till oss kommuninvånare att hjälpa till så att vi får ett fungerande samhälle. Bidra med bilder och tips på bra initiativ ute i kommunen.

centrum_helsida2020
speedy_helsida
marina_helsida

Sjutton vilken Mello

Nöjesnyheter Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

speedy_outsider
festspec_corona_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider