moderat_sommar
Therese Johansson, initiativtagare till Spin of Hope på WE Sigtuna, berättar att man fick in 45 000 kronor. Foto: Daniel Iskander

45 000 till Barncancerfonden

WE Sigtuna drog på lördagen in 45 000 kronor till Ride of hope: - Vi är otroligt nöjda, säger Therese Johansson, initiativtagare till Ride of Hope på WE Sigtuna.

centrum_artikel

WE Sigtuna hade som mål att samla in 25 000 kronor på lördagen till Barncancerfonden. Konceptet var enkelt, betala för att träna eller boka upp en cykel och träna själv eller låt andra cykla på den. Många, både företag och privatpersoner, passade på att både bidra till en bättre hälsa och till viktig cancerforskning. När dagen summerats landade totalsumman på ca 45 000 kronor.

En summa som är klart över vad man hade hoppats på.
– Vi är otroligt nöjda. Vårt mål var 25 000. Vi började för en månad sedan så engagemanget bland alla har varit fantastiskt, säger Therese Johansson, personlig tränare och instruktör på WE Sigtuna.

”Terrortessan”, som hon också kallas, presenterade idéen om Spin of Hope för gymägarna Niklas Wikegård och Jonas Eriksson, de nappade direkt och ”Terrortessan” tror att det definitivt kan bli fler event där pengarna går till välgörenhet. I hela Sverige samlades det in strax över fem miljoner kronor och därmed nådde Spin of Hope sitt nationella mål. På gymanläggningar i hela landet har det tränats och cyklats. Även TränaMer i Märsta deltog i evenemanget från kommunen.

2020_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

sommar_sigtuna2020
happyhomes_sommar2020

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

landsbygd_sigtuna_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
studeravidare_helsida
#hålligångsigtunakommun

Ira startar digital guidning i Sigtuna

Nöjesnyheter Rosersbergaren Ira Stomberg som tillvardags arbetar som guide börjar med digitala guider istället: -Jag arbetar som turistguide och har förstås blivit påverkad av den senaste tidens händelser. Alla kunder har avbokat, helt enkelt, berättar Ira för märsta.nu

spedition_sigtuna
centrum_helsida2020
brobygget_helsida_valsta
speedy_outsider
studeravidare_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_out
landsbygd_sigtuna_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
nrh
brobygget_midgard_outsider
kaa_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider