budget_panorama

40 000 tester i veckan

Region Stockholm startar upp med 40 000 tester i veckan av personer med samhällsviktiga yrken.

fraga_liberalerna

Nyckelpersoner inom samhällsviktiga yrken som är hemma och är sjuka ska nu testas. Totalt kommer 40 000 per vecka att testas enligt Region Stockholm.
– Vi är redo för att ta prov på ännu fler medarbetare än vi redan gör. Jag vill verkligen uppmana alla som arbetar inom hälso- och sjukvården, omsorgen och andra samhällsviktiga verksamheter och är hemma med symtom att påminna sina chefer om att beställa testning. Det är viktigt att alla de som ingår i dessa grupper tar de prover som erbjuds, säger Elda Sparrelid, chefläkare i Region Stockholm.

Det blir ett så kallat PCR-test som visar om en person är smittad av det virus som orsakar covid-19 vid det tillfälle då provet tas. Länsstyrelsen kommer att informera arbetsgivare som är berörda. Cheferna kommer få beställa testerna till sina medarbetare. Därefter är det egen provtagning sm gäller och man rapporterar in resultatet digitalt.

Genom att provta personer med covid-19-symtom för att utesluta sjukdom kan nyckelpersoner inom samhällsviktiga uppdrag återgå till arbetet om de inte är smittade för att de samhällsviktiga funktionerna ska kunna upprätthållas. Testerna kommer att omfatta bland annat personer inom fjärrvärme, skola, barnomsorg, vatten och avlopp, transport, larmcentraler, post och livsmedel.

connys_helsida
helsida
speedy_vinter_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
kkdk_helsida
manskold_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
budget_outsider
nrh
centrum_sommar_out
kkdk_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider
manskold_outsider
swedol_outsider