moderater_pan_sommar
Foto: Insändarbild

39-åring döms till rättspsykiatrisk vård

En 39-årig man dömdes för dråp till rättspsykiatrisk vård efter att en man bragts om livet på Tingvalla i höstas.

I höstas dödades en man på Tingvallavägen. I direkt anslutning till händelsen greps en misstänkt som häktades. Den misstänkte genomgick en så kallad paragraf 7-undersökning som slog fast att han vid tillfället för mordet inte var vid sina sinnes fulla bruk. Därmed kunde han inte dömas till fängelse vid en fällande dom.

När domen meddelades på torsdagen stod det klart att 39-åringen fälls för dråp samt ett antal mindre brott som skedde innan händelsen på Tingvalla. Påföljden blir således att han överlämnas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Han ska också utge skadestånd till den avlidnes anhöriga.

Åklagaren hade yrkat på att 39-åringen döms för mord alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död. Men istället landar det i dråp. Något som rätten förklarar med att uppsåtet också måste motiveras av den avlidnes skador. Mannen avled av ett flertal stick och förblödde. Det fanns också en konflikt dem emellan som gjorde att den dömde hade med sig en kniv för att skrämmas men inte i uppsåt att döda mannen. 39-åringen har brukat livsfarligt våld med en kökskniv där bladet var 20 centimeter långt. Men det dödande sticket utdelades i en situation där 39-åringen haft rätt till nödvärn.

connys_helsida
helsida_sfs
pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
kso_helsida
defacto_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
pantamera_out
moderat_outsider
kso-duell_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
sfs_out
centrum_sommar_outsider2022
nrh
connys