center_pan21
Foto: Norrtälje kommun

3500 nya covidfall över nyår

Under nyårshelgen har drygt 3500 nya fall av covid-19 konstaterats i Region Stockholm.

centrum_artikel

Mellan onsdag-söndag har 3564 fall av covid-19 konstaterats runt om i regionen enligt Region Stockholm, de lokala siffrorna för kommuner kommer senare under tisdagen. Två personer har avlidit till följd av covid-19.
– Under nyårshelgen har det varit ett mycket ansträngt läge vid akutsjukhusen. Det är både många patienter med covid-19 och patienter med andra diagnoser som behöver den akuta vården just nu. Det ansträngda läget förväntas öka under trettonhelgen. Nu pågår ett intensivt arbete för att skapa fler vårdplatser och att fortsätta frigöra fler resurser för den akuta och nödvändiga vården. Trots det ansträngda läget uppmanar jag dig som behöver vård att kontakta 1177 för att få råd om när, var och hur du ska söka vård för dina symtom, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Totalt sedan pandemins början har nästan 122 000 stockholmare smittats, 3273 personer har avlidit. 80 patienter får just nu intensivvård och totalt är det 670 personer i behov av sjukvård.

centrum_helsida2020
dack-helsida
helsida_var2021
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
vaccin
defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida
bostad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
mp-outsider
vaccin-outsider
dack-outsider
sigtuna_vatten_outsider
bostad_outsider
nrh
swedol_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider