sommar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

35-åring häktas för grov misshandel

Den man som för en vecka sedan greps för grov misshandel har häktats för brottet.

marstakalaset_artikel

Under kvällen på lördagen kallades polis till ett lägenhetsbråk, en person greps för brottet, en man i 35-årsåldern. I samband med häktningsförhandlingarna i torsdags så gick rätten på åklagares linje och häktade 35-åringen på sannolika skäl misstänkt ör grov misshandel. Mannen åläggs även restriktioner. Målsägande ska vara en person som mannen är bekant med. Enligt uppgift till märsta.nu har mannen använt ett tillhygge i samband med den grova misshandeln. Den misstänkte förnekade brott i samband med förhandlingen.

Dags att tycka till om kommunen

Notiser Statistiska Centralbyrån vill veta vad kommuninvånarna tycker om att bo i kommunen. 2200 invånare kommer under de närmaste veckorna att få brev om att delta i en medborgarskapsundersökning.

marstakalas_helsida
defacto_helsida
kontor_thaifong
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli

Uppdaterad Tåg brann på Arlanda

Blåljus En stor räddningsinsats mobiliserades till Arlanda sedan ett tåg börjat brinna: - Det var en fläkt som gått varm och en vagn rökfylldes, säger Anders Bryngelsson vid Polisens ledningscentral.

18-åring i swish-bedrägeri

Nyheter En 18-årig tjej från Märsta medverkade i höstas till ett sk swish-bedrägeri och fälls av tingsrätten i Malmö för penningtvättsförseelse.

sommar_centrum

Nye kommundirektören ska göra Sigtuna till bäst i Sverige

Nyheter 2030 ska Sigtuna kommun vara den mest attraktiva kommunen att bo, leva och verka i. Den som ska uppfylla det högst ställda målet är den nye kommundirektören Birgitta Pettersson: - Jag gillar högt satta mål, det ska kännas kittlande, säger Birgitta i ett pressmeddelande

Färre sökte skuldsanering i kommunen

Nyheter Antalet personer som sökte skuldsanering i kommunen det första halvåret minskade något enligt Kronofogden: - Vi ser inga jättestora förändringar i det totala antalet som sökt skuldsanering hos kronofogden de senaste åren, säger Kjell-Åke Arvidsson, Budget- och skuldrådgivare i Sigtuna kommun

happyhomes_2019
colorama_april2

Anställda vittnar om uteblivna löner

Nyheter märsta.nu har den senaste tiden fått många samtal från personal inom äldreomsorgen som vittnar om att deras timmar inte registreras som de ska och att löner uteblir: - Vi tar på oss extra arbetspass men får inte betalt för det, säger en av personerna.

miljopris_helsida

Många gick på lovskola

Nyheter Sigtuna kommuns sommarskola för nior utan behörighet till gymnasiet har varit lyckad och de flesta har nu nått gymnasiebehörighet.

arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider
nrh
colorama_april
miljopris_outsider
sportfiske_sommar
connys