defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Swedavia

35 000 skyddsförkläden produceras på Arlanda

Samhalls personalstyrka på Arlanda ställer om och börjar producera skyddsförkläden som ska användas i vården.

centrum_artikel

Samhall kommer i Arlandas lokaler på Arlanda att producera ca 35 000 skyddsförkläden i veckan.
– Vi är givetvis mycket glada för att vi på Swedavia genom samarbetet kan bidra och stötta tillverkningen av skyddsutrustning till vården. Samhalls medarbetare står för arbetskraften, Alfapac för materialet och vi har lokalytorna. Med tanke på de stora resursbehov som nu finns i vården var det naturligt att vi skulle samverka kring detta initiativ, säger Anna Ericsson, avdelningschef passenger experience, terminal och landside operations, Stockholm Arlanda Airport på Swedavia.

Utöver Samhall medverkar Swedavia och Alfapac i samarbetet. Alfapac tillhandahåller råmaterialet i form av utstansade förkläden i plast, 40 av Samhalls medarbetare arbetar sedan med att svetsa ihop ärmarna till färdiga skyddsförkläden. Det sker i Swedavias lokaler som i dagsläget inte används i sin ordinarie verksamhet på grund av rådande situation i flygtrafiken.
– Till följd av coronaviruset har antalet arbetstillfällen inom Swedavias ordinarie verksamhet minskat drastiskt. Det här är en snabb och effektiv lösning som kommer vården och därmed hela samhället till gagn. Vi är mycket stolta över att så många av våra medarbetare kan hjälpa till och bidra i en svår situation, säger Theres Oppagård, distriktschef Samhall Uppsala.

sommarlov_helsida
speedy_helsida
kcbygg_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

valvet_helsida
happy_homes_mars
studeravidare_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

studenten2020_helsida
connys_helsida
marina_helsida

Kvinna misshandlad i Märsta

Blåljus En kvinna misshandlades under natten i Märsta: - Utredningsläget är gott, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sigtuna_vatten_outsider
nrh
valvet_outsider
studeravidare_outsider
kcbygg_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
studenten2020_outsider
stottasigtuna_outsider
sommarlov_outsider
marina_outsider
speedy_outsider