bostadsformedling
Foto: Genrebild/Swedavia

35 000 skyddsförkläden produceras på Arlanda

Samhalls personalstyrka på Arlanda ställer om och börjar producera skyddsförkläden som ska användas i vården.

centrum_artikel

Samhall kommer i Arlandas lokaler på Arlanda att producera ca 35 000 skyddsförkläden i veckan.
– Vi är givetvis mycket glada för att vi på Swedavia genom samarbetet kan bidra och stötta tillverkningen av skyddsutrustning till vården. Samhalls medarbetare står för arbetskraften, Alfapac för materialet och vi har lokalytorna. Med tanke på de stora resursbehov som nu finns i vården var det naturligt att vi skulle samverka kring detta initiativ, säger Anna Ericsson, avdelningschef passenger experience, terminal och landside operations, Stockholm Arlanda Airport på Swedavia.

Utöver Samhall medverkar Swedavia och Alfapac i samarbetet. Alfapac tillhandahåller råmaterialet i form av utstansade förkläden i plast, 40 av Samhalls medarbetare arbetar sedan med att svetsa ihop ärmarna till färdiga skyddsförkläden. Det sker i Swedavias lokaler som i dagsläget inte används i sin ordinarie verksamhet på grund av rådande situation i flygtrafiken.
– Till följd av coronaviruset har antalet arbetstillfällen inom Swedavias ordinarie verksamhet minskat drastiskt. Det här är en snabb och effektiv lösning som kommer vården och därmed hela samhället till gagn. Vi är mycket stolta över att så många av våra medarbetare kan hjälpa till och bidra i en svår situation, säger Theres Oppagård, distriktschef Samhall Uppsala.

brobygget_helsida_valsta
sommar_sigtuna2020
kaa_sigtuna_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
defacto_helsida
speedy_helsida
spedition_sigtuna
connys_helsida
marina_helsida
studeravidare_helsida
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta
speedy_outsider
swedol_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
kaa_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
brobygget_midgard_outsider