moderaterna_panorama
Bild från Äldreriksdag för några år sedan. Äldreriksdagen kommer även den tillbaka Foto: Sigtuna kommun

Seniormässa arrangeras

En Seniormässa där man kan få tips om hur man lever ett bekvämt liv efter 65+ arrangeras i kommunen.

19:e maj bjuds kommunens seniorer till en Seniormässa för att man som 65+ ska kunna göra livet så bekvämt som möjligt.
– Vi vet att det finns många seniorer som är pigga och sugna på olika aktiviteter. Vi vet också att det finns många seniorer som känner sig ensamma eller som har behov av hjälp eller stöd. Gemensamt är att många helt enkelt inte vet vad som finns att tillgå i vår kommun. Därför arrangerar vi den här livsstilsmässan för seniorer. Vi vill bryta eventuell ensamhet, underlätta vardagen och bidra till livskvalitet, säger Iris Fichter von Eichwald, enhetschef äldre- och omsorgsförvaltningen.

Mässan hålls i Mor Johannes kyrka, samlingssalen. Representanter från Sigtuna kommun, lokala föreningar och privata aktörer finns på plats. Man kommer också göra olika tester eller prova på hjälpmedel, smaka på dryck och mat eller inspireras av föreläsare.
– Att äntligen, efter pandemiåren, kunna genomföra en seniormässa känns väldigt bra. Jag hoppas mässan blir en dag av inspiration, dialog, gemenskap och nya idéer för såväl besökare som medarbetare och deltagande politiker. Fokus är välbefinnande på alla livets områden och många utställare kommer att finnas på plats för att visa sina produkter och nya idéer, säger Kerstin Eriksson (KD), ordförande i äldre- och omsorgsnämnden.

ewas_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

connys_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

marinan_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
nrh
connys
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
swedol_outsider
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider