defacto_panorama_mustasch
Polisen har anhållit en 34-årig märstaboFoto: Jamshid Jamshidi

43-årig märstabo anhållen

En 43-årig märstabo har anhållits efter den stora insatsen på Västra Bangatan i söndags: - Det enda jag kan bekräfta är att en person är gripen. I övrigt är utredningen sekretessbelagd, säger kammaråklagare Yngve Rydberg till DN.

Under måndagen vägrade polis och åklagare att uttala sig om insatsen på Västra Bangatan. Men DN skriver idag tisdag att en 43-årig märstabo är anhållen. 43-åringen bor i den aktuella lägenheten som söktes igenom. Man sökte också igenom ett garage och en lastbil som står skriven på en anhörig. Enligt Dagens Nyheter finns det kopplingar till rekordbeslaget av narkotika i Skåne som en före detta märstabo lär vara involverad i.

Välplanerat tillslag
43-åringen är misstänkt för narkotikabrott och vapenbrott. I lasten på det plan som en före detta märstabo ska ha smugglat narkotika i fanns 18 kilo kokain. Den före detta märstabon ska tidigare vara dömd för bland annat dråp och dopningsbrott till sju års fängelse. Tillslaget på Västra Bangatan ska ha varit välplanerat, något som märsta.nu:s utsände även vittnar om:
– De höll till på Norrbacka i flera timmar, sen satte de fart mot Östra Bangatan där en person greps i gräset vid järnvägen. Direkt efteråt började en helikopter hovra över Västra Bangatan. Insatsstyrkan var stundtals aggressiva mot oss i media och de verkade märkbart tagna över att märsta.nu fått nys om insatsen.

Fotnot: märsta.nu uppgav först att den anhållne är 34 år gammal, det stämmer inte, personen är 43 år gammal. Kammaråklagare Yngve Rydberg uppger för märsta.nu häktning sker under onsdagen inför stängda dörrar.

Uppdaterad 16.37

sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
greeknighthelsida
defacto_mustach_helsida
agy_oppethus
fme_oktober
ica_oktober
centrum_host_helsida
colorama_april2
agy_oppethus_outsider
greeknight_outsider
connys
nrh