centrum_panorama2020
En fotbollsturnering urartade på en högstadieskola i Märsta.Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

30-tal ungdomar i vilt bråk – efter fotbollsturnering

En stor fotbollsturnering spårade ur på en skola i Märsta. Ett 30-tal ungdomar drabbade samman och polis larmades till platsen. – Lärarna ville ha hjälp, säger Kjell Lindgren, vid polisens ledningscentral, till märsta.nu

Larmet inkom till polisen klockan 16.19 på fredagen. En högstadieskola i Märsta höll i en fotbollsturnering när det helt plötsligt spårade ur. Ett stort antal elever drabbade samman utanför skolan, enligt vittnesuppgifter till märsta.nu.
– Det är över 20-30 personer som är oense, säger Kjell Lindgren, informatör vid polisens regionledningscentral.

”Lärarna ville ha hjälp”
Skolpersonalen lyckades inte få kontroll över bråket och flera polispatruller kallades till skolan. Enligt vittnesuppgifter som nått märsta.nu beskrivs situationen som väldigt stökig.
– Det är en lärare som säger att det har blivit så stökigt så att de vill ha hjälp, säger Kjell Lindgren.

”Hade sett fram emot turneringen”
Enligt Lindgren är det i nuläget oklart om en anmälan upprättats, men ingen person ska ha skadats i samband med bråket. Rektorn på den aktuella skolan skriver i ett internt mejl att man innan skolturneringen hade upprättat regler.
– Tyvärr respekterades inte de av alla, vilket ledde till en ohållbar situation för de som arrangerat turneringen. Personalen valde att avsluta hela turneringen efter en match urartat och alla elever skickades hem. Många elever hade sett fram emot turneringen och var laddade att få spela, skriver rektorn i mejlet och fortsätter:
– Vi beklagar djupt det som har hänt och kommer ta kontakt med varje vårdnadshavare vars barn är berörd.

Ökad polisnärvaro
Lindgren berättar att personerna hann lämna platsen och att man inte fick tag på dessa. Enligt rektorns mejl kommer polisen att ha ökad bevakning i närområdet under helgen och sportlovet.

Har du bild? Vet du mer? Kontakta redaktionen!

boisigtuna
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
festspec_host2020_helsida
2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

connys_helsida

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

kcbygg_aug_helsida
centrum_helsida2020
nrh
ridskola_2020_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider