defacto_pan2020
En fotbollsturnering urartade på en högstadieskola i Märsta.Foto: Jamshid Jamshidi
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

30-tal ungdomar i vilt bråk – efter fotbollsturnering

En stor fotbollsturnering spårade ur på en skola i Märsta. Ett 30-tal ungdomar drabbade samman och polis larmades till platsen. – Lärarna ville ha hjälp, säger Kjell Lindgren, vid polisens ledningscentral, till märsta.nu

Larmet inkom till polisen klockan 16.19 på fredagen. En högstadieskola i Märsta höll i en fotbollsturnering när det helt plötsligt spårade ur. Ett stort antal elever drabbade samman utanför skolan, enligt vittnesuppgifter till märsta.nu.
– Det är över 20-30 personer som är oense, säger Kjell Lindgren, informatör vid polisens regionledningscentral.

”Lärarna ville ha hjälp”
Skolpersonalen lyckades inte få kontroll över bråket och flera polispatruller kallades till skolan. Enligt vittnesuppgifter som nått märsta.nu beskrivs situationen som väldigt stökig.
– Det är en lärare som säger att det har blivit så stökigt så att de vill ha hjälp, säger Kjell Lindgren.

”Hade sett fram emot turneringen”
Enligt Lindgren är det i nuläget oklart om en anmälan upprättats, men ingen person ska ha skadats i samband med bråket. Rektorn på den aktuella skolan skriver i ett internt mejl att man innan skolturneringen hade upprättat regler.
– Tyvärr respekterades inte de av alla, vilket ledde till en ohållbar situation för de som arrangerat turneringen. Personalen valde att avsluta hela turneringen efter en match urartat och alla elever skickades hem. Många elever hade sett fram emot turneringen och var laddade att få spela, skriver rektorn i mejlet och fortsätter:
– Vi beklagar djupt det som har hänt och kommer ta kontakt med varje vårdnadshavare vars barn är berörd.

Ökad polisnärvaro
Lindgren berättar att personerna hann lämna platsen och att man inte fick tag på dessa. Enligt rektorns mejl kommer polisen att ha ökad bevakning i närområdet under helgen och sportlovet.

Har du bild? Vet du mer? Kontakta redaktionen!

marina_helsida
operation gimle

Nya tillslag av Polisen

Nyheter Polisen genomförde en ny insats på onsdagen som en del av Operation Gimle: - Polisen jobbar vidare med de här beslagen för att knyta narkotikan till personer samtidigt som vi kartlägger kriminaliteten, säger polisinsatschef Martin Wallin i lokalpolisområde Sollentuna.

speedy_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Vården utökas

Nyheter Region Stockholm meddelar att man arbetar på att utöka kapaciteten på akutsjukhusen i länet.

ridskola2020_helsida
salong_elisabeth_helsida
coronakrisen

Inget aprilskämt i år

Notiser På grund av den rådande situationen i Sverige och världen så kommer märsta.nu inte leverera ett Aprilskämt idag.

festspec_corona_helsida
happy_homes_mars
defacto_helsida

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
marina_outsider