budget_panorama
Foto: Pressbild

30 miljoner för att få nyanlända i arbete

Kommunerna Sigtuna, Upplands-Väsby och Sollentuna får 30 miljoner kronor för att få nyanlända i arbete: - Det är glädjande att vi får möjlighet att genomföra Etableringslyftet. Projektets mål är att korta vägen till arbete och egen försörjning. Det ligger helt i linje med kommunledningens vilja att byta bidragsberoende mot arbetsgemenskap, säger Mattias Askerson.

centrum_artikel

Europeiska socialfonden ger Sigtuna, Upplands-Väsby och Sollentuna samt Arbetsförmedlingen 30 miljoner kronor för att snabbare få nyanlända i arbete, ett projekt som kallas ”Etableringslyftet”.
– Det är en välbehövlig och betydande satsning som kommer att leda till att allt fler kommuninvånare klarar sin egen försörjning, säger Kambiz Asadollahi, verksamhetschef centrum för vuxenutveckling i Sigtuna kommun.

Startar med traineetjänst
1:a december startar projektet med en analysfas, då ska man se över de planerade aktiviteter som listats i projektansökan eller om något behöver förändras. De arbetssökande som varit listade i minst ett år kommer att anvisas jobb i de tre kommunerna och kan inte tacka nej oavsett vart man bor. De arbetssökande ska också vara mellan 20-65 och ha uppehållstillstånd som flykting, kvotflykting, skyddsbehövande och deras anhöriga. Personer som är 18 men inte 20 samt saknar föräldrar i Sverige.
– Det börjar med att individen får en traineetjänst. På så vis har arbetsgivaren möjlighet att prova den sökande. Om den sökande saknar formell utbildning för att få tjänsten ska hen få kompetensutveckling i form av exempelvis en yrkesutbildning, säger Kambiz Asadollahi.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
landsbygdsdag
meko_helsida
fixa_laddplats_helsida
corner_helsida
kkdk_helsida
helsida
2020_helsida
boisigtuna
skanela_event_helsida
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_sommar_out
swedol_outsider
personal_outsider
budget_outsider
speedy_vinter2020_outsider
skanela_event_outsider
laddplats_out
outsider
sigtuna_vatten_outsider
corner_outsider
kkdk_outsider
meko_outsider