panorama_centrum
Foto: Jamshid Jamshidi

285 000 till avlidne brandmannens familj

Den avlidne brandmannen Anders Svärds familj får 285 000 kronor via en insamling som Brandkåren Attunda organiserat.

9:e februari avled brandmannen Anders Svärd efter att ha blivit påkörd i samband med en insats på Norrsundavägen. Sedan dess har ytterligare två brandmän avlidit i tjänst i samband med olyckor ute i landet. Brandkåren Attunda organiserade en insamling till Svärds familj. Bidrag har kommit från privatpersoner, föreningar och kollegor i hela landet, totalt blev det 285 000 kronor enligt ett pressmeddelande på Attunda Brandkårs hemsida.
– Helena (Anders fru, reds anm) sänder sitt varmaste tack till allmänheten som stöttat henne och barnen med både bidrag, kondoleanser och omtanke, skriver Brandkåren Attunda i pressmeddelandet.


Dela med dig av minnen
Helena har nu önskemål om att fler ska dela med sig av minnen om Anders så att dessa historier och anekdoter ska finnas tillgängliga för barnen som Anders efterlämnade. Det går även att bidra till insamlingen fortfarande men den kommer att stängas ner senare i år. Minnen kan lämnas via Brandkåren Attundas hemsida.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

mp_helsida_april

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

defacto_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
2020_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
marinan_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys