bostadsformedling
Foto: Genrebild

27000 till mjölkbönderna i kommunen

Jordbruksverket betalade i juni ut 68,9 miljoner kronor till landets mjölkbönder, drygt 27000 kronor hamnade i Sigtuna kommun.

centrum_artikel

EU-kommissionen beslutade om ett stödpaket till svenska bönder över hela Sverige på ca 150 miljoner kronor, hälften av dessa skulle komma från Jordbruksverket och i juni betalades de ut till 3855 bönder i riket. Pengarna skulle gå till de mjölkbönder som drabbats härdats av Arlas sänkta ersättningar orsakade av obalanser på marknaden, skriver Dagens Industri. Stödet är på ca 2,5 öre per kilo producerad mjöl vilket motsvarar 214 kronor per ko.

Bönderna på Gotlands får mest med ca 3 miljoner kronor följt av Borgholm, 2,2 miljoner, och Falköping 1,8 miljoner. Norrtälje fick mest i Stockholms län med knappt 250 000 kronor. Sigtuna är femma i länet med 27000 kronor.

marina_helsida
spedition_sigtuna
sommar_sigtuna2020
centrum_helsida2020
connys_helsida
brobygget_helsida_valsta
landsbygd_sigtuna_helsida
speedy_helsida
2020_helsida
studeravidare_helsida
happyhomes_sommar2020

SAS igång med fler linjer

Näringsliv SAS meddelar att de går igång med fler linjer till utrikesdestinationer till och från Arlanda: I slutet av juni återupptar SAS trafiken från Stockholm till ett antal medelhavsdestinationer, skriver SAS i ett pressmeddelande.

brobygget_midgard_helsida
kaa_outsider
brobygget_outsider_valsta
marina_outsider
speedy_outsider
nrh
brobygget_midgard_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
landsbygd_sigtuna_outsider
swedol_outsider