defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

26-åring döms för åldringsbrott i Märsta

En 26-åring döms för flera åldringsrån till sex års fängelse. 26-åringen slog bland annat till i Märsta.

centrum_artikel

Mannen som är från Hallstahammar dömdes till sex års fängelse av Södertörns tingsrätt rapporterar Stockholm Direkt. Mannen lurade tillsammans med andra för polisen okända personer främst äldre. De tog sig in i bostäderna och stal kontanter eller lurade dem på värdesaker, han utgav sig bland annat för att vilja kontrollera brandvarnare. Något som SigtunaHem varnade för under 2018.

Totalt döms 26-åringen för 13 fall av brott mot äldre, ett av brotten inträffade i Märsta. Han greps till slut i Söderort i samband med att brotten blev allt våldsammare och han gick till fysiskt angrepp mot sina offer. Bland annat tog han strypgrepp på en 88-årig kvinna och höll för munnen på henne för att komma över hennes kontanter och mobiltelefon enligt Stockholm Direkt. Utöver rån döms han även för bedrägeri, olaga tvång och grov stöld bland annat.

happy_homes_mars
valvet_helsida

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Politik Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

kcbygg_helsida
studenten2020_helsida
connys_helsida
coronapandemin

Fem nya dödsfall i kommunen

Nyheter Kommunen har drabbats av fem nya dödsfall i covid-19 under förra veckan: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkaren Per Follin.

stottasigtuna_helsida
speedy_helsida

Krafttag mot tjuvfiske i Garnsviken

Nyheter Nu ska Sigtuna fiskevårdsförening och Sportfiskarna ta krafttag mot tjuvfiske i främst Garnsviken som en del i ett projekt med Sigtuna kommun och Länsstyrelsen i Uppsala och Stockholm.

sommarlov_helsida
coronakrisen

Varslen närmar sig 40 000

Notiser Antalet varslade under coronakrisen närmar sig 40 000 personer i länet enligt siffror från Arbetsförmedlingen.

defacto_helsida
valvet_outsider
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
stottasigtuna_outsider
studenten2020_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sommarlov_outsider
nrh