moderat_sommar

Tre nya dödsfall

Sigtuna kommun ökar med tre nya dödsfall på grund av covid-19: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkare Per Follin.

centrum_artikel

Den gångna veckans siffror gällande smittade och avlidna av covid-19 visar att 45 avlidit till följd av sjukdomen enligt Smittskydd Stockholm. Det är en ökning med tre personer jämfört med föregående vecka. 244 personer är konstaterat smittade vilket är en ökning med sexton personer. Antalet smittade per 10 000 personer i kommunen är 50 vilket är nästan exakt som länssnittet, antalet döda per 10 000 invånare är 9,2. Lägre än exempelvis grannkommunen Väsby men lite högre än länssnittet som är på 8,5.

Smittskydd Stockholm konstaterar att de områden där smittspridningen ökar är bland annat Väsby. Antalet avlidna är relativt oförändrat.
– Det är två meters avstånd som är riktmärket för att kunna minska smittspridningen. Det gäller både inomhus och utomhus. Två meters avstånd är ofta längre än vad man tror, Per Follin.

brobygget_helsida_valsta
marina_helsida
spedition_sigtuna
kaa_sigtuna_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
speedy_helsida
landsbygd_sigtuna_helsida
connys_helsida
2020_helsida
brobygget_midgard_helsida
sommar_sigtuna2020
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
marina_outsider
kaa_outsider
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
swedol_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
nrh
sigtuna_natur_sommar_outsider