centrum_panorama2020

Tre nya dödsfall

Sigtuna kommun ökar med tre nya dödsfall på grund av covid-19: - Det viktigaste sättet att få ner antalet fall med covid-19 är att stockholmarna fortsätter följa Folkhälsomyndighetens råd, säger smittskyddsläkare Per Follin.

Den gångna veckans siffror gällande smittade och avlidna av covid-19 visar att 45 avlidit till följd av sjukdomen enligt Smittskydd Stockholm. Det är en ökning med tre personer jämfört med föregående vecka. 244 personer är konstaterat smittade vilket är en ökning med sexton personer. Antalet smittade per 10 000 personer i kommunen är 50 vilket är nästan exakt som länssnittet, antalet döda per 10 000 invånare är 9,2. Lägre än exempelvis grannkommunen Väsby men lite högre än länssnittet som är på 8,5.

Smittskydd Stockholm konstaterar att de områden där smittspridningen ökar är bland annat Väsby. Antalet avlidna är relativt oförändrat.
– Det är två meters avstånd som är riktmärket för att kunna minska smittspridningen. Det gäller både inomhus och utomhus. Två meters avstånd är ofta längre än vad man tror, Per Follin.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
festspec_host2020_helsida
boisigtuna
2020_helsida
connys_helsida
kcbygg_aug_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

happyhomes_sommar2020

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
kcbygg_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider