stationshusen_pan
Foto: Henrik Nero/Moderaterna

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

I januari 2018 fattade Mattias Askerson (M) ett så kallat ordförandebeslut i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden om att personer som vistas illegalt i Sverige inte skulle få försörjningsstöd av Sigtuna kommun. Men ett ordförandebeslut måste anmälas till ansvarig nämnd på nästkommande sammanträde. Av okänd anledning gjordes inte detta enligt Moderaterna utan det gjordes flera månader senare.

När Askerson själv upptäckte misstaget begärde han att hanteringen skulle laglighetsprövas i Förvaltningsrätten. Nu har beslutet kommit och Askersons ordförandebeslut upphävs.
– Jag delar förvaltningsrättens bedömning att anmälan av ordförandebeslutet till nämnden inte har skett enligt gällande lag, säger Mattias Askerson (M). Misstaget ligger på mitt ansvar och för mig är det viktigt att rätta till fel som jag gjort. Det är också grunden till min begäran hos förvaltningsrätten, fortsätter Mattias Askerson.

Dock anser Förvaltningsrätten inte att själva beslutet brutit mot lag utan endast hanteringen. Askerson kommer därför att lyfta fram ett nya beslutsärende med samma innehåll på nästkommande sammanträde:
– Sigtuna kommun ska inte betala ut försörjningsstöd till personer som vistas i Sverige illegalt och därför kommer jag föreslå nämnden att besluta i enlighet med det på nämndens sammanträde i juni, avslutar Mattias Askerson

happyhomes_sommar2020
jul2021
2020_helsida
valsta-jul_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
mp_host_helsida
julmarknad_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
stationshusen_out
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
jul_outsider
nrh
valsta_jul_outsider