eldsjal2024_pan
Foto: Henrik Nero/Moderaterna

Ordförandebeslut om försörjningsstöd tas om

Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden får bakläxa av Förvaltningsrätten för att han inte hanterade frågan gällande att inte betala försörjningsstöd till personer som vistas illegalt i landet på rätt sätt.

centrum_artikel_host

I januari 2018 fattade Mattias Askerson (M) ett så kallat ordförandebeslut i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden om att personer som vistas illegalt i Sverige inte skulle få försörjningsstöd av Sigtuna kommun. Men ett ordförandebeslut måste anmälas till ansvarig nämnd på nästkommande sammanträde. Av okänd anledning gjordes inte detta enligt Moderaterna utan det gjordes flera månader senare.

När Askerson själv upptäckte misstaget begärde han att hanteringen skulle laglighetsprövas i Förvaltningsrätten. Nu har beslutet kommit och Askersons ordförandebeslut upphävs.
– Jag delar förvaltningsrättens bedömning att anmälan av ordförandebeslutet till nämnden inte har skett enligt gällande lag, säger Mattias Askerson (M). Misstaget ligger på mitt ansvar och för mig är det viktigt att rätta till fel som jag gjort. Det är också grunden till min begäran hos förvaltningsrätten, fortsätter Mattias Askerson.

Dock anser Förvaltningsrätten inte att själva beslutet brutit mot lag utan endast hanteringen. Askerson kommer därför att lyfta fram ett nya beslutsärende med samma innehåll på nästkommande sammanträde:
– Sigtuna kommun ska inte betala ut försörjningsstöd till personer som vistas i Sverige illegalt och därför kommer jag föreslå nämnden att besluta i enlighet med det på nämndens sammanträde i juni, avslutar Mattias Askerson

centrum_host_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

connys_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
storemore_out
connys
eldsjal2024_out