moderater_pan_sommar

25 nya covidfall i kommunen

Vecka 36 registrerades 36 covid-19-fall i kommunen.

centrum_artikel

Antalet covid-fall är för andra veckan i rad över 20 fall, 25 för vecka 36 vilket är +1 fall jämfört med vecka 35. Totalt i kommunen har nu 4817 konstaterats smittade med covid-19, vilket är 9,7 procent av kommuninvånarna. 111 kommuninvånare hade avlidit till och med förra veckan.

Jämfört med grannkommunerna Väsby, Vallentuna och Bro så har Sigtuna för vecka 36 färre fall totalt sett och per 100 000 invånare. Totalt i Regionen var det 2189 fall för vecka 36, det är femte veckan i följde med omkring 2000 fall. I Region Stockholm noterades också ett dödsfall med covid-19 förra veckan. Tolv stockholmare fick intensivvård. Totalt har 2200 stockholmare hamnat på intensiven med covid-19, 4382 har avlidit. 11,3 procent av invånarna i länet har testats positivt med covid-19.

mp_host_helsida

Askerson kritiseras för brev till migrationsministern

Politik Socialdemokraterna riktar ny kritik mot Mattias Askerson (M), denna gång för att han skickat brev till migrationsminister Morgan Johansson.

helsida_var2021
dack-helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
defacto_helsida
bostad_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

2020_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_sommar_out
bostad_outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
dack-outsider
swedol_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
connys