marstac_aug
Foto: Genrebild/Swedavia

2,5 miljoner reste i juli

Arlanda flygplats räknade in 2,56 miljoner resenärer under juli vilket är en ökning med hela nio procent jämfört med förra året.

sommar

2,2 miljoner reste utrikes via Arlanda och 360 000 inrikes under juli. Det är en ökning med nio respektive fem procent jämfört med förra året i juli uppger flygplatsbolaget Swedavia. Ur statistiken framgår också att Arlanda haft 9850 landningar (linjefart och charter) vilket är plus tio procent och drygt 70 000 de första sju månaderna i år, en ökning med sju procent. Arlanda kommer med största sannolikhet noter nytt passagerarrekord då man efter sju månader noterat knappt 15,4 miljoner, en uppgång med nio procent jämfört med rekordåret 2016.

Air Indias ankomst firades

Näringsliv Air Indias dhamliner landade för första gången på Arlanda under onsdagskvällen: - Arlanda är den snabbast växande flygplatsen i Skandinavien. Att Air India nu väljer att etablera sig i Stockholm är mycket glädjande och även ett tydligt bevis på den starka utvecklingen här, säger Jonas Abrahamsson, koncernchef på Swedavia i ett pressmeddelande.

varumarke_defacto_sommar
sommar

Nya plan till Apollo och Novair på Arlanda

Näringsliv Novair och Apollo har stationerat nya Airbus 321neo på Arlanda: - Detta är ett fantastiskt ögonblick både för oss som researrangörer och för våra kunder. Nu erbjuder vi inte bara en förbättrad reseupplevelse med bekvämare säten och mindre buller, utan också en maskin med reducerad miljöpåverkan, vilket är väldigt betydelsefullt. Det är klart att vi är stolta, säger Apollos koncernchef Leif Vase Larsen.

Wenngarn Yearling Sales siktar på dubblad omsättning

Näringsliv Wenngarn Yearling Sales äger rum 14-15 augusti med ett 200-tal hästar som ska säljas: - Under förra årets auktion såldes 76 hästar för totalt 26 970 000 kr och vi snittade 354 868 kr per såld häst, säger Emmelie Arneng, verksamhetschef för Wenngarn Yearling Sales, i ett pressmeddelande.

brookevent

Pridemålning på Nybygget

Näringsliv Inför Prideveckan som startar nästa vecka har Älvsbyhus på Nybygget låtit måla om sitt hus i regnbågens färger: - Att det färgglada huset på Nybygget står vid infarten till Arlanda i semestertider är optimalt för att på ett roligt och tydligt sätt visa solidaritet med alla människor. Något vi på Nybygget gärna är en del av säger Camilla Yngfalk, Platschef på Nybygget.

Widforss Jakt & Natur har öppnat

Näringsliv Widforss Jakt & Natur har nu flyttat in i Stenladan i Steninge slott, det är den första av flera satsningar i Stenladan som ska bli som ett centrum för nya Steninge slottsby.

Årets Lärling

Lång resa för Hassan – Från flykting till prisad

Näringsliv Hassan Aal Hasoon kom till Sverige för tio år sedan, trots utbildningen som elektriker tog det lång tid innan han kom in på arbetsmarknaden, nu är han dock prisad elektriker hos Sandströms El, rapporterar tidningen Elinstallatören på sin hemsida.

cricketklubben
Festspecialisten – Standard
uttervagen
standard
standard_ridskola
colorama_jan
connys
stationsgatan21a
lions_standard
standard
Frisyr – Standard
Norra Redovisningshuset
laudonsvag3a
sfssommar
sommar