fastpartner_sommar2
Foto: Genrebild/Swedavia

2,5 miljoner reste i juli

Arlanda flygplats räknade in 2,56 miljoner resenärer under juli vilket är en ökning med hela nio procent jämfört med förra året.

2,2 miljoner reste utrikes via Arlanda och 360 000 inrikes under juli. Det är en ökning med nio respektive fem procent jämfört med förra året i juli uppger flygplatsbolaget Swedavia. Ur statistiken framgår också att Arlanda haft 9850 landningar (linjefart och charter) vilket är plus tio procent och drygt 70 000 de första sju månaderna i år, en ökning med sju procent. Arlanda kommer med största sannolikhet noter nytt passagerarrekord då man efter sju månader noterat knappt 15,4 miljoner, en uppgång med nio procent jämfört med rekordåret 2016.

sap_valet2018
steningeslottsommar
socialutmarkelse
happy_homes_juli
vuxenutbildning2

SAS-linje till Hong Kong flyttas

Näringsliv Den stora SAS-linjen mellan Arlanda-Hong Kong flyttas till Köpenhamn: - SAS har en stark närvaro på alla stora skandinaviska flygplatser. För oss är det viktigt att se över alla våra linjer kontinuerligt för att kunna maximera effekterna för både passagerare och vår lönsamhet, säger Karl Sandlund, SAS.

Näringslivslunch i Kulturlänken

Näringsliv Kommunen tappar i olika näringslivsrankingar men i samband med näringslivslunchen som hölls på tisdagen framkom en bild om lönsamma företag med potential för mer.

Ny linje från Norwegian trots flygskatten

Näringsliv Norwegian som tidigare i veckan deklarerade att man slutar flyga till två destinationer i USA från Arlanda lanserar nu en ny rutt mellan Arlanda-Tallin: - Vi kommer ha viss kapacitetsökning i Sverige i år men en större kapacitetsökning kommer till grannländerna, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmberg Jacobsson till Dagens Industri.

VD:n lämnar Destination Sigtuna

Näringsliv Eva Camél Fuglseth slutar som VD på Destination Sigtuna efter två år som tf VD och VD efter Camilla Zedendahl: - Jag har haft två fantastiska, utmanande och lärorika år i en otroligt expansiv destination, säger Eva Camél Fuglseth i ett pressmeddelande.

Norwegian drar in linjer till USA

Näringsliv Norwegian drar in direktlinjer från Arlanda till två destinationer i USA på grund av flygskatten: - Till stor del beror det på flygskatten, men också på en allmän politisk ovilja för att satsa på och utveckla linjenätet i Sverige, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, kommunikationschef på Norwegian, till Radio Stockholm.

vuxentutbildning
forskontor
sigtunavatten_standard
objekt3
sap_outsider
veterankraft_standard
connys
outsider_moderat
outsider_defacto
val2018
yearlingsales
nfc_vinter
Norra Redovisningshuset
objekt4
objekt2