arlandagk_panorama
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

25 miljoner i RUT-avdrag

Kommuninvånarna gjorde RUT-avdrag det gångna året med 25 miljoner kronor.

banner_juni_artikel

RUT-avdrag är avdrag som personer kan göra för hushållsnäratjänster som städning och barnpassning eller reparation av IT-utrustning. Man får gör avdrag på max 50 procent av arbetskostnaden. Summan i Sigtuna kommun för 2018 landade på drygt 25 miljoner kronor enligt Svenska Dagbladet. Det är fyra miljoner mindre än i Väsby men hem 12 miljoner mer än i Upplands-Bro och elva miljoner mer än Vallentuna. I länet är det Stockholm som toppar totalsumman med 1,1 miljarder i avdrag. Lägsta summan för RUT fanns på Vaxholm med 6,2 miljoner.

colorama_april2
sbrf_helsida
ica_valsta_choklad
midsommar_valsta_helsida
defacto_helsida
fme_helsida
happyhomes_2019
oppning_helsida

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

banner_juni_helsida

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

sh_bovard_out
fme_outsider
defacto_outsider
sh_oppet
ridskola2019_outsider
colorama_april
nrh
sbrf_outsider
connys
oppning_outsider
midsommar_valsta_outsider