defacto_pan
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

25 miljoner i RUT-avdrag

Kommuninvånarna gjorde RUT-avdrag det gångna året med 25 miljoner kronor.

sportlov_centrum

RUT-avdrag är avdrag som personer kan göra för hushållsnäratjänster som städning och barnpassning eller reparation av IT-utrustning. Man får gör avdrag på max 50 procent av arbetskostnaden. Summan i Sigtuna kommun för 2018 landade på drygt 25 miljoner kronor enligt Svenska Dagbladet. Det är fyra miljoner mindre än i Väsby men hem 12 miljoner mer än i Upplands-Bro och elva miljoner mer än Vallentuna. I länet är det Stockholm som toppar totalsumman med 1,1 miljarder i avdrag. Lägsta summan för RUT fanns på Vaxholm med 6,2 miljoner.

happyhomes_2019
ridskola_2019_helsida
EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

sportlov2019
sangensemble

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

korpen_jan-feb
defacto_helsida
connys
arlandagolf

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

icavalsta_semlor
ridskola2019_outsider
nrh
extravaganza_outsider