arlandagk_panorama
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

25 miljoner i RUT-avdrag

Kommuninvånarna gjorde RUT-avdrag det gångna året med 25 miljoner kronor.

centrum_pask

RUT-avdrag är avdrag som personer kan göra för hushållsnäratjänster som städning och barnpassning eller reparation av IT-utrustning. Man får gör avdrag på max 50 procent av arbetskostnaden. Summan i Sigtuna kommun för 2018 landade på drygt 25 miljoner kronor enligt Svenska Dagbladet. Det är fyra miljoner mindre än i Väsby men hem 12 miljoner mer än i Upplands-Bro och elva miljoner mer än Vallentuna. I länet är det Stockholm som toppar totalsumman med 1,1 miljarder i avdrag. Lägsta summan för RUT fanns på Vaxholm med 6,2 miljoner.

defacto_helsida

Telenät stängs ner

Notiser Det gamla kopparnätet som Telia har håller på att stängas ner och 2020 är det delen i Sigtuna som berörs.

sigtunavatten_standard
valsta_utveckling

Glad påsk

Notiser Vi på märsta.nu önskar alla våra läsare en glad påsk!

fme_helsida
happyhomes_2019

Kommunens pressansvarige drabbades av blodpropp som 23-åring

Nyheter Sigtuna kommuns pressansvarige Anna Jernberg Carlsson fick blodpropp som 23-åring, nu vill hon uppmärksamma andra unga på att propp kan slå till när som helst: - Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon till Malou efter tio enligt Expressen.

logistik_utbildning
centrum_pask_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

colorama_april2
bonava_helsida

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

defacto_outsider
colorama_april
ridskola2019_outsider
sh_oppet
fme_outsider
sigtunavatten_outsider
valsta_utveckling_2
bonava_outsider